Mit nevezünk webfejlesztésnek?

A webfejlesztés olyan programozói munka, amelynek során a weben megjeleníthető weboldalak, webes alkalmazások készülnek. 

A webfejlesztés nagyon széleskörű tevékenységet jelent, az egyszerű statikus weboldalak elkészítésétől egészen a komplex web alapú alkalmazások, e-business site-ok, közösségi média oldalak, tartalomkezelő rendszerek fejlesztésééig. 

Bár maga a szó "webfejlesztés" egy szakmát takar, azok a megrendelők, akik egy ilyen munkával megbíznak egy céget, összetett tevékenységet várnak el a specifikáció készítéstől a grafikai tervezésen és programozáson túl egészen a tesztelésig és üzemeltetésig.

Mit csinál egy webfejlesztő?

A webfejlesztők olyan programozók, akik kifejezetten web alapú vagyis weben futó szoftverek (weboldalak, web alkalmazások) fejlesztésével foglalkoznak. A web alapú szoftverek böngészőben futnak, így telepítést nem igényelnek, szinte bármilyen számítógépről, tabletről vagy okostelefonról futtathatók.

A Piaconline egyedi webfejlesztés projektje

Tartalomjegyék

Tartalomjegyzék

Milyen típusú webfejlesztők vannak?

A webfejlesztőket tevékenységük alapján alapvetően három csoportra osztjuk:

 • Front-end fejlesztő – ő felel a böngészőben megjelenő tartalom programozásáért. A grafikustól kapott design tervekből HTML, CSS és Javascript programozási nyelveken, egy működőképes weboldalt készít.
 • Backend fejlesztő  - ő felel azokért a szerver-oldali fejlesztésekért, amelyek a háttérben működnek és tartalmat, adatokat szolgáltatnak a weboldal / web applikáció megjelenéséhez. Olyan programozási nyelveket használ, mint a Java, PHP és MySQL.
 • Full-stack fejlesztő – a full-stack fejlesztő az a tevékenységi kör, amelyik a front-end és a backend területeken is jártas, egymaga mindkét feladatkört el tudja végezni.

A leggyakoribb webfejlesztés feladatok

 • céges weboldalak készítése - online marketing eszközökkel (MailChimp, Google Analytics, Google Ads, Facebook, Instagram) támogatott, reszponzív és keresőbarát weboldalak
 • startup weboldalak készítése - magas felhasználói élménnyel és online marketinggel támogatott weboldalak
 • nagyvállalati multisite-ok fejlesztése – jogosultság vezérelt, központi tartalomkezelő rendszerből adminisztrálható weboldalak
 • kuponos weboldalak fejlesztése
 • konverzióra optimalizált landing oldalak készítése
 • one-pager oldalak készítése - termékek, szolgáltatások, portfóliók bemutatására
 • portálok fejlesztése – több ezer cikkel rendelkező hírportálok, információs portálok
 • tartalomkezelő rendszerek fejlesztése – nyílt forráskódú CMS-ekkel nem megoldható egyedi igények megvalósítása
 • egyedi webáruházak fejlesztése fizetési megoldásokkal támogatva (PayPal, Barion, Simple Pay)
 • ügyviteli rendszerekkel (készlet nyilvántartás, számlázás …) összekötött webshopok fejlesztése
 • vállalati CRM rendszerek fejlesztése – ingatlan nyilvántartó, tagnyilvántartó-, dokumentumkezelő-, ticketing-, pályázati értékelő rendszerek fejlesztése
 • belső használatú jelszóvédett webes szoftverek fejlesztése
 • reszponzív weboldalak tervezése és fejlesztése

A webfejlesztés lépései

 1. Kapcsolatfelvétel, igény felmérés - az igényfelmérés célja, hogy minél többet megtudjunk a projekt céljáról, az adott iparágról valamint arról a környezetről, amelyben a kész weboldalnak majd meg kell állnia a helyét.
 2. Specifikáció készítés - az összegyűjtött információkból egy specifikáció készül, amely írásban pontosan rögzíti a készítendő weboldallal szembeni elvárásokat.
 3. Árajánlat készítés, szerződés kötés - az írásos árajánlat tartalmazza a munkafolyamat leírását valamint az elvégzendő feladatok idő- valamint költség vonzatát.
  Az árajánlat jóváhagyása után egy szerződés készül.
 4. Kutatás és tervezés - a kutatás magában foglalhatja a versenytárs elemzést, user interjú készítést, customer journey készítést és olyan módszertanokat, amelyek segítenek minél több hasznos információt begyűjteni az adott munkához. A tervezési szakasz első körében drótvázak készülnek, amelyek bemutatják a weboldal egyes oldalainak elrendezését. 
 5. Webdesign - a drótvázak jóváhagyása után a webdesign szakasz következik, ahol a meglévő elrendezések végleges formát öltenek. Elkészül a weboldal grafikai terve, amely már arculati színekkel, 1:1 méretarányban, böngészőből megtekinthetően mutatja be a site végleges megjelenését.
 6. Programozás - a webfejlesztés ezen szakaszában a programozók megkapják az ügyfél által jóváhagyott grafikai terveket, amelyekből egy kattintható, működőképes, reszponzív weboldalt készítenek.
 7. Tartalom feltöltés - a weboldal első tartalom feltöltése is a webfejlesztés része, amiben nem lehet a megbízót magára hagyni.
 8. Tesztelés, élesítés - a kész weboldalt a fejlesztő különböző eszközökön és böngészőkben teszteli annak érdekében, hogy megbizonyosodjon róla, minden hibátlanul működik.
 9. Hoszting és üzemeltetés - a weboldalak üzemeltetése sokrétű feladat. A tartalomkezelő rendszereket és webes technológiákat folyamatosan frissíteni kell annak érdekében, hogy biztonságosan működjenek. A weboldal működése, frissítése során rendszeresen előfordulnak olyan kisebb-nagyobb kérések, fejlesztések, amelyek szintén egy webfejlesztő rendelkezésre állását igénylik.

A webfejlesztés folyamatáról bővebben itt olvashatsz.

Process Solutions WordPress weboldala

Mire figyelj egy webfejlesztés projekt során?

 • Készüljön versenytárs elemzés, hogy tudjuk a már piacon lévő konkurensek miben jók
 • Minden esetben készüljön írásos feladat specifikáció
 • A webfejlesztés árajánlat legyen minél részletesebb és tételesen rögzítse az egyes feladatok költség vonzatait
 • A munka megkezdése előtt készüljön szerződés, legyenek benne rögzítve a határidők és a fejlesztés főbb mérföldkövei. A szerződésben célszerű kitérni az átadás utáni támogatásra illetve annak költségeire.
 • Olyan céget bízz meg a webfejlesztéssel, amely nem csak fejlesztésben, de a tervezésben is erős
 • A tervezés során a design legyen a megjelenítendő tartalomhoz és funkciókhoz illesztve és ne fordítva
 • A forráskód legyen jól strukturált, könnyen kiismerhető, gondolva arra az eshetőségre, ha később egy másik fejlesztő cégnek kell átvennie a projektet
 • A webfejlesztéshez felhasznált anyagok (ikonok, fontok, grafikák, képek, szövegek) legyenek egyediek és jogtiszták.
 • A kész weboldal legyen SEO-barát, feleljen meg a Google előírásainak
 • A szoftver legyen reszponzív, támogassa a legnépszerűbb eszközöket és képernyő felbontásokat. Ezen felül hibátlanul jelenjen meg a legnépszerűbb böngészőkben.
 • A weboldal / webshop / web alkalmazás betöltődési sebessége legyen minél gyorsabb, mert ez kulcsfontosságú a siker szempontjából
 • A fejlesztéshez használt tartalomkezelő rendszer legyen biztonságos, felhasználó barát, kezelhetősége legyen laikusok számára is egyszerű
 • A szoftver feleljen meg a legfontosabb webergonómiai előírásoknak

Webfejlesztés árak és fizetési megoldások

A webfejlesztés projektek során kétfajta fizetési megoldás a legelterjedtebb:

 1. Fix díjazású fizetési modell – kisebb webfejlesztés projekteknél népszerű megoldás, ahol a feladat specifikáció és a határidők is pontosan rögzítve vannak. Ez a megoldás kevesebb kockázatot hordoz és pontosan tervezhetővé teszi a projekt költségvetését.
 2. Pay as You Go fizetési modell – közepes- és nagy-méretű projektek esetében, mikor az elvégzendő feladat és a határidők nem pontosan meghatározhatók. Ilyenkor óradíjas rendszerben történik az elszámolás, általában hó végi elszámolással. Ez a fizetési modell nehezebben tervezhető ugyanakkor egy fejlesztővel közös munkaidő elszámoló rendszer segítségével mégis transzparenssé tehető.

Egyedi webshop ügyviteli rendszerrel összekötve

Milyen szempontok alapján válassz webfejlesztő céget?

Röviden leírnám milyen információkra érdemes támaszkodni egy webfejlesztő cég kiválasztása során:

 • Weboldal – milyen színvonalú a saját weboldaluk? Milyen tartalmakat publikálnak és milyen rendszerességgel?
 • Létszám – hány fő alkotja a céget? Az egy-két fős fejlesztő cégek mindig nagyobb kockázatot hordoznak, mint a nagyobbak. Főállású alkalmazottakkal dolgoznak vagy szabadúszókkal?
 • Iroda – van saját irodájuk? A webfejlesztő cégek egy részének nincs bérelt irodája, távmunkában, legtöbbször otthonról dolgoznak. Az ilyen virtuális cégek esetében előfordul, hogy lassabban válaszolnak a bejövő hívásokra és e-mail-ekre.
 • Portfólió – milyen jellegű webfejlesztés referencia munkáik vannak? Mekkora cégeknek dolgoznak? Van-e hasonló jellegű, minőségű webfejlesztés munkájuk a referenciák között?
 • Kapcsolódó tevékenységek – járatosak UX design-ban, SEO-ban, online marketingben? A legtöbb webfejlesztés feladat során szükség van arra, hogy a fejlesztők ezeken a területeken is otthonosan mozogjanak annak érdekében, hogy a végeredmény felhasználó- és keresőbarát legyen.
 • Ügyfél visszajelzések – olvasd el weboldalukon és a Google My Business oldalukon az ügyfél értékeléseket.
 • Reakció idő – milyen gyorsan válaszolnak a megkeresésre? Milyen jellegű kérdéseket tesznek fel a projekttel kapcsolatban? Mennyire alaposak, körültekintőek?
 • Árajánlat – tételes, átlátható árajánlatot készítenek? Vállalnak üzemeltetést, support-ot a fejlesztéseikhez, hogy ha gond van vagy további fejlesztésekre van szükség, akkor legyen kihez fordulni?
 • Szerződés – a nagyobb webfejlesztő cégek, ügynökségek minden esetben szerződés alapján dolgoznak, így elkerülhető, hogy a későbbiekben vitás helyzetek forduljanak elő.
 • Probléma megoldó készség – a felmerülő kérdéseket kreatívan oldják meg vagy inkább megpróbálják elkerülni őket?

A 20 leggyakoribb webfejlesztő hiba, amitől ügyfeleket veszíthetsz

Az alábbi listába összeszedtem azokat a leggyakoribb hibákat, amelyeket a laikus webfejlesztők vétenek és ezzel nem csak a teljes projekt sikerét kockáztatják, de a cég ügyfeleket és bevételt is veszít miattuk.

 1. Nem készül konkurencia elemzés, nem tudni, hogy a konkureseknek milyen erősségeik, gyengeségeik vannak.
 2. A webfejlesztő cég nem ad tanácsot az oldal megjelenésére, funkcionalitásra vonatkozóan.
 3. Nem készül specifikáció. Nincs írásba foglalva, hogy a projekt pontosan milyen feladatokat foglal magában. 
 4. Nincsenek pontos marketing célok kitűzve. A weboldal nem illeszkedik a cég marketing stratégiájába, nincsenek pontos céljai, feladata, „csak úgy van.” 
 5. Nem készül tételes árajánlat, a megrendelő nincs tisztában azzal mi foglaltatik a feladatban és mi nem.
 6. Nem készül szerződés, nincsenek határidők, mérföldkövek kitűzve.
 7. Tucat sablon választásából adódó összefüggéstelen grafikai megjelenés.
 8. Rosszul megtervezett, kaotikus, nehezen használható navigáció.
 9. A weboldalba beillesztett szöveges és képi tartalom pontatlan, nem konzekvens.
 10. Nem megfelelő tartalomkezelő rendszer választás.
 11. A weboldal kódolása (forráskódja) kusza, nehezen kiismerhető.
 12. A weboldal képi anyagai rossz minőségűek, rosszul vágottak, nem kapcsolódnak a témához.
 13. Hiányzó (vagy hibás) cselekvésre ösztönző gombok (Call-to-Action).
 14. Hibás reszponzív működés.
 15. Hiányos fordítások az oldalon. 
 16. Cross-browser tesztelés hiánya. A weboldal hibásan teljesít egyes böngészőkben.
 17. Lassú betöltődés.
 18. Hiányzó élesítés utáni műveletek. Az URL átirányítások hiánya miatt visszaesik az oldal a keresőkben.
 19. Analitikai szoftverek bekötésének hiánya.
 20. Nincs utánkövetés, nincs karbantartás.

Az itt felsorolt webfejleszői hibákat bővebben is kifejtettem ebben a cikkben, érdemes elolvasni!

Milyen szakemberek vesznek részt egy webfejlesztés projektben?

A webfejlesztés nem csak programozásból áll, a sikerhez különböző területeken jártas szakemberek együttműködésére van szükség. Lássuk, hogy kik alkotják a webfejlesztő csapatot:

 • Projekt vezető – ő rögzíti a projekt célját, részt vesz a specifikáció és árajánlat készítésben. Felel az erőforrások kezeléséért, a határidők betartásáért. Vezeti a csapatot és folyamatosan kommunikál az ügyféllel.
 • Webdesigner (UX designer) – ő felel a grafikai megjelenésért. Drótvázakat készít, arculatot tervez, megalkotja a weboldal illetve web alkalmazás nyitólapjának és aloldalainak grafikai tervét (webdesign).
 • Webfejlesztő – ő az, aki a webdesigner által elkészített grafikai tervből egy működőképes weboldalt alkot. A webfejlesztő olyan technológiákat használ, mint a HTML, CSS, Javascript, amelyek meghatározzák a weboldal megjelenését és működését a böngészőben.
  A webfejlesztők emellett a weboldal vagy webes alkalmazás úgy nevezett szerver oldali részének kialakításáért is felelőssek, amely olyan technológiákat használ, mint a PHP, Java, MySQL.
 • Tesztelő – ideális esetben a kész szoftver tesztelését más végzi, mint aki leprogramozta. Olyan eljárásokat és módszereket használ, amelyek még élesítés előtt rávilágítanak egy szoftver esetleges hiányosságaira.
 • Operátor – jól ismeri az adminisztrációs felületeket és tartalomkezelő rendszereket és segít a tartalmak feltöltésében.
 • Szövegíró – felhasználó- és keresőbarát szövegeket készít
 • Online marketing szakember – a kész weboldal / webshop online népszerűsítéséért felel. Tanácsai segítenek abban, hogy minél hatékonyabban teljesíteni lehessen a kitűzött marketing célokat.
 • SEO szakember – a programozókkal együttműködve segít abban, hogy a weboldal / webáruház jó helyezéseket érjen el a Google-ban.
 • Rendszergazda – a kész web-alkalmazás vagy weboldal tárhelyének kialakításáért valamint a szükséges hardver és szoftver erőforrásokért felel.

Egyedi fejlesztésű közösségi oldal diákoknak és iskoláknak

Webdesigner vagy webfejlesztő? Mi a különbség közöttük?

A weboldal készítést az angolban jellemzően a „web design” kifejezéssel illetik, nem pedig a „web development”-el. A magyar nyelvben is keverednek a fogalmak, egy weboldal elkészítésére gyakran használjuk a webdesign, webfejlesztés, weboldal készítés, honlap készítés, weblap tervezés … stb. kifejezéseket. 

Ezek után kérdés, hogy ha weboldalra van szükséged, akkor webdesigner –re vagy webfejlesztő –re van szükséged?

Nos az igazság az, hogy mindkettőre szükség lesz. Hogy pontosan melyik mit csinál, mi a különbség közöttük arra itt az alábbi összehasonlítás:

Webdesigner

A webdesigner általában egy grafikus végzettségű szakember, aki a weboldal megjelenésének vagyis design-jának megalkotásáért felel. Olyan grafikai szoftvereket használ, mint a Photoshop, Adobe XD.

A webdesigner ismeri az aktuális webdesign trendeket, jól bánik a színekkel és formákkal, emellett tipográfiai ismeretei is vannak. Tisztában van a felhasználói élmény fogalmával, így olyan weboldal terveket készít, amelyek nem csak esztétikusak, de magas felhasználói élményt is nyújtanak.

Webfejlesztő

A webfejlesztő jellemzően a programozói oldalról közelíti meg a weboldal készítést. Az ő feladata a webdesigner által készített grafikai tervből a működőképes weboldal lefejlesztése. 

A webfejlesztő olyan programozási nyelveket ismer, mint a HTML, CSS, Javascript, PHP, MySQL. A webfejlesztő felelőssége, hogy a weboldal reszponzív legyen, tehát mobilon, tableten és asztali gépen is jól jelenjen meg, hogy gyorsan töltődjön be és hogy minden böngészőben hibátlan működjön.

Webdesignerre vagy webfejlesztőre van szükségem?

A kisebb cégeknél elmosódnak a határok a design és a fejlesztés között, a szakemberek (sokszor kényszerből) igyekeznek mindkét területet lefedni.

A nagyobb cégeknél a két terület jól elválik, a webdesignerek csak a grafikai tervezéssel foglalkoznak, míg a webfejlesztők csak a programozás résszel. Ennek ellenére ahhoz, hogy hatékonyan tudjanak együtt dolgozni, rálátással kell bírniuk a másik munkájára és ismerniük kell azokat a webes sztenderdeket, írott vagy íratlan szabályokat, amelyeket figyelembe kell venni egy weboldal megalkotása során.

Milyen technológiákat, programozási nyelveket használnak a webfejlesztők?

 • HTML5 – a HTML a webfejlesztés alapnyelve. A HTML segítségével írjuk le, hogy a böngésző programban hogyan kell megjeleníteni egy adott dokumentumot.
 • CSS3 – a CSS a weboldalon megtalálható elemek megjelenítését és az oldal szerkezetét definiálja. Egy adott weboldalon a tartalom megjelenítéséért a HTML, a külalakért, vagyis design-ért a CSS nyelv a felelős.
 • Javascript – a Javascript a weboldalak interaktívasáért felelős. Segítségével a weboldal újratöltése nélkül tud reagálni a látogató bizonyos műveleteire, például egy űrlap elküldése során hibaüzenetet tud megjeleníteni, ha valamelyik mező nincs megfelelően kitöltve.
 • jQuery  - a jQuery az előző Javascript nyelvnek egy függvény könyvtára, ami előre megírt funkciókat tartalmaz. Segítségével gyorsan és hatékonyan lehet dinamikus modulokat fejleszteni egy web alapú szoftverbe. 
 • Ajax – az Ajax dinamikus web alapú alkalmazások, weboldalak létrehozását teszi lehetővé. Segítségével a weboldal újratöltése nélkül lehet adatokat betölteni és megjeleníteni a szerverről.
 • PHP – a PHP az egyik legnépszerűbb szerveroldali programozás nyelv. Segítségével adatbázis vezérelt dinamikus weboldalakat, web alapú szoftvereket lehet létrehozni.
 • MySQL – a MySQL a legelterjedtebb SQL alapú adatbázis-kezelő rendszer. Adatbázissal támogatott dinamikus weboldalak létrehozására használjuk.

A legnépszerűbb keretrendszerek webfejlesztőknek

A keretrendszerek a webfejlesztés nélkülözhetetlen részévé váltak az utóbbi években. A keretrendszerek újrahasznosítható programkód elemekből állnak, amik lehetővé teszik, hogy a programozónak ne kelljen mindent nulláról lefejlesztenie, ezzel munkája hatékonyabbá és gyorsabbá válik. Az utóbbi évek legnépszerűbb keretrendszerei az alábbiak:

 • React.js
 • Asp.net MVC
 • Angular JS
 • Ruby on Rails
 • Django
 • Laravel
 • Vue.js
 • jQuery
 • Cake PHP
 • Node.js
 • Spring

A Trocellen GmbH multisite fejlesztése WordPress alapokon

A legnépszerűbb webfejlesztés blogok

 • Smashing Magazine - online magazin, mely naponta teszi közzé cikkeit és ingyenes oktatási anyagait, melyek segítséget nyújtanak elsősorban front-end, vagyis: HTML, CSS és JAVA tanulásával kapcsolatban.
 • SitePoint - a SitePoint elsődleges célja, hogy segítsen a kezdőknek megtanulni és megérteni az általuk választott programozási nyelveket és technológiákat, valamint a jövőben tovább tudják fejleszteni már megszerzett tudásukat.
 • Codrops - az UI dizájntól kezdve az animációkon keresztül és a képek általános formázásán át, többek között általános JavaScript gyakorlatokkal foglalkozó weboldal. Ezen kívül hasznos hely, ha ingyenes CSS referenciákat és leckéket keresel.
 • A List Apart - 1998-ban indult el ez a site és azóta átfogó betekintést nyújt a legjobb és legfrissebb webes szabványok, bevált gyakorlatok, legfrissebb tartalom stratégiák, grafikai tervezési trükkök és architechtúrák világába.
 • Scotch.io - feltörekvő weboldal ami cikkeket és oktatóanyagokat és videókat tesz közzé az alábbi témákban: Java, JavaScript, node, kódolás és Bootstrap. Határozottan az a hely, ahova a új inspirációért és fejlesztési forrásért látogat el a tanulni vágyó felhasználó.
 • CSS-Tricks - webfejlesztéssel és azon belül elsősorban front-end-el foglalkozik ez a site. Rengeteg ingyenes leckét tartalmaz, ami hasznos tud lenni amennyiben webfejlesztő karriert szeretnél felépíteni.
 • David Walsh - személyes blog, ami cikkeket és leckéket tesz közzé folyamatosan front-end és backend fejlesztés, többek között: CSS, HTML5, JavaScipt, PHP témákban.
 • Speckyboy - webdizájn orientált blog, mely nagy hangsúlyt fektet a felhasználói élménnyel (UX) kapcsolatos tananyagokra és az ezzel kapcsolatos tudás elsajátítására. Különösen hasznos front-end fejlesztőknek, akik követni akarják a legfrissebb iparági híreket.
 • Webdesigner Depot - ezen a blogon betekintést nyerhetsz a webdesign és a felhasználói élmény (UX) építés rejtelmeibe. Ráadásul rengeteg ingyenes tanfolyam és tananyag, valamint sablon tölthető le a blogról.
 • DesignWebKit - az egyik legjobb blog, pontosabban közösség a webdesign-al és webes fejlesztéssel foglalkozó szakemberek számára. A legújabb webdesign ötleteket, grafikai és dizájn oktatóanyagokat, webfejlesztés ötleteket, ingyenes eszközöket, trendi dolgokat és Photoshop kiegészítőket találod meg ezen az oldalon.

Az 5 legjobb könyv webfejlesztőknek

Nem vagyok kimondott híve a könyvvásárlásnak, tekintettel arra, hogy hatalmas mennyiségű online tananyag érhető el a weben. De ha mégis könyvből vagy elektronikus könyvből szeretnél webfejlesztést tanulni, az alábbiakat ajánlom. Magyar nyelven elég szűkös a kínálat, ezért a legjobb könyveket egészen biztosan angol nyelven találod.

HTML & CSS, and JavaScript & JQuery (2 book set) by Jon Duckett

HTML & CSS, and JavaScript & JQuery (2 book set) by Jon Duckett

Jon Duckett könyve rendkívül népszerű és ennek a népszerűségnek az oka, hogy könyve nem csak jól szerkesztett, de könnyen fogyasztható formában taglalja a HTML, CSS és JavaScript programozás rejtelmeit. A könyv megjelenésében nem egy klasszikus programozás oktató könyv, mivel nagyon sok grafikát és illusztrációt használ az olvasottak szemléltetésére. A kiadványt itt tudod megvásárolni.

Don’t Make Me Think by Steve Krug

Don’t Make Me Think by Steve Krug

Steve Krug könyve a felhasználói élmény (User Experience) alapjairól szól, ennél fogva nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hatékony weboldalakat tudj fejleszteni. A kiadvány a maga nemében olyan páratlan alapmű, amely nem hiányozhat egy webfejlesztő és webdesigner könyvespolcáról sem. A könyv magyarul is megjelent, de cikkírás időpontjában éppen nem volt kapható a Bookline oldalán. Az angol nyelvű eredeti változatot Steve Krug könyvéből itt tudod megvásárolni.

Flexbox Explained - Your Step-by-Step Guide to Flexbox

Flexbox Explained - Your Step-by-Step Guide to Flexbox

Az elmúlt 15 évben, Jorge és Steve, a könyv szerzői webdesignerként dolgoztak. Sok éven keresztül a legnépszerűbb webfejlesztési módszer az olyan keretrendszerek használata volt, mint a Bootstrap vagy a Foundation. De az utóbbi években egyre növekszik az olyan CSS modulok népszerűsége, mint a Flexbox vagy a CSS Grid. A könyv a Flexbox használatát mutatja be egyszerű és könnyen használható példákon keresztül. A Flexbox Explained könyvet itt tudod megvásárolni.

PHP 7 Solutions - Dynamic Web Design Made Easy

PHP 7 Solutions - Dynamic Web Design Made Easy

A PHP segítségével weboldalaidat dinamikussá varázsolhatod például egyedi űrlapok, jelszóval védett felületek, adatbázisok használatával. David Powers könyve a PHP legújabb változatát mutatja be és közérthető formában vezet be a PHP használatának rejtelmeibe. A PHP 7 Solutions könyvet itt tudod megvásárolni.

The Clean Coder by Robert Martin

The Clean Coder by Robert Martin

Robert Martin könyve rengeteg tanácsot, ajánlást fogalmaz meg azzal kapcsolatban, hogyan válhatsz professzionális programozóvá. Könyve a projektek menedzselésétől kezdve a etikán keresztül számtalan hasznos terültet érint, amivel előbb-utóbb kapcsolatba kerülsz, ha a webfejlesztő hivatást választod. Robert Martin Clean Coder könyvét itt tudod megvásárolni.

A legjobb hazai webfejlesztés tanfolyamok

Ha ezek után úgy gondolod, hogy a fejlesztést inkább magad szeretnéd megoldani, ahelyett, hogy egy céget bíznál meg vele, akkor szívesen ajánlunk a hazai kínálatból pár olyan oktató céget, amelyek kimondottan webfejlesztés tanfolyamokat tartanak.