Menü

Webfejlesztés projektet kezdenél? Itt van minden amit tudnod kell

2020. március. 24. | 9694 |

238 webfejlesztés projektet valósítottam meg az elmúlt 19 évben a Usernet ügyvezetőjeként.

Dolgoztam kisvállalkozások weboldalain, nagyvállalati portál oldalakon, fejlesztettem dokumentumkezelő rendszert a Michelin-nek, tagnyilvántartó rendszert a Vöröskeresztnek és részt vettem számtalan egyéb webes projektben.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján összeszedtem azokat a kulcsfontosságú tudnivalókat, amelyek egy sikeres webfejlesztés projekt lebonyolításához szükségesek.

Tusnádi István a Usernet ügyvezetője

Szolgáltatásaink

 • weboldalak készítése - online marketing eszközökkel (MailChimp, Google Analytics, Google Ads, Facebook, Instagram) támogatott, reszponzív és keresőbarát oldalak fejlesztése
 • nagyvállalati multisite-ok fejlesztése – jogosultság vezérelt, központi tartalomkezelő rendszerből adminisztrálható weboldalak készítése
 • kuponos weboldalak fejlesztése
 • konverzióra optimalizált landing oldalak, one-pager oldalak fejlesztése
 • portál fejlesztés – több ezer cikkel rendelkező hírportálok, információs portálok fejlesztése
 • tartalomkezelő rendszerek fejlesztése – nyílt forráskódú CMS-ekkel nem megoldható egyedi igények megvalósítása
 • egyedi webáruházak fejlesztése fizetési megoldásokkal támogatva (PayPal, Barion, Simple Pay)
 • ügyviteli rendszerekkel (készlet nyilvántartás, számlázás …) összekötött webshopok fejlesztése
 • vállalati CRM rendszerek fejlesztése – ingatlan nyilvántartó, tagnyilvántartó-, dokumentumkezelő-, ticketing-, pályázati értékelő rendszerek fejlesztése
 • belső használatú jelszóvédett webes szoftverek fejlesztése

A Trocellen GmbH multisite fejlesztése WordPress alapokon

A Trocellen GmbH vállalat részére fejlesztettünk egy olyan 6 nyelvű multisite-ot, amely egy központi tartalomkezelő rendszerből teszi lehetővé a corporate és 9 üzletági weboldal adminisztrációját.

Webfejlesztőre van szükségem!

Kattints az alábbi gombra!

Webfejlesztés árajánlatot kérek!

Hogyan dolgozunk?

 1. Kapcsolatfelvétel, igény felmérés - az igényfelmérés célja, hogy minél többet megtudjunk a projekt céljáról, az adott iparágról valamint arról a környezetről, amelyben a kész weboldalnak majd meg kell állnia a helyét.
 2. Specifikáció készítés - az összegyűjtött információkból egy specifikáció készül, amely írásban pontosan rögzíti a készítendő weboldallal szembeni elvárásokat.
 3. Árajánlat készítés, szerződés kötés - az írásos árajánlat tartalmazza a munkafolyamat leírását valamint az elvégzendő feladatok idő- valamint költség vonzatát.
  Az árajánlat jóváhagyása után egy szerződés készül.
 4. Kutatás és tervezés - a kutatás magában foglalhatja a versenytárs elemzést, user interjú készítést, customer journey készítést és olyan módszertanokat, amelyek segítenek minél több hasznos információt begyűjteni az adott munkához. A tervezési szakasz első körében drótvázak készülnek, amelyek bemutatják a weboldal egyes oldalainak elrendezését. 
 5. Webdesign - a drótvázak jóváhagyása után a webdesign szakasz következik, ahol a meglévő elrendezések végleges formát öltenek. Elkészül a weboldal grafikai terve, amely már arculati színekkel, 1:1 méretarányban, böngészőből megtekinthetően mutatja be a site végleges megjelenését.
 6. Programozás - a webfejlesztés ezen szakaszában a programozók megkapják az ügyfél által jóváhagyott grafikai terveket, amelyekből egy kattintható, működőképes, reszponzív weboldal készítenek.
 7. Tartalom feltöltés - a weboldal első tartalom feltöltése is a webfejlesztés része, amiben nem lehet a megbízót magára hagyni.
 8. Tesztelés, élesítés - a kész weboldalt a fejlesztő különböző eszközökön és böngészőkben teszteli annak érdekében, hogy megbizonyosodjon róla, minden hibátlanul működik.
 9. Hoszting és üzemeltetés - a weboldalak üzemeltetése sokrétű feladat. A tartalomkezelő rendszereket és webes technológiákat folyamatosan frissíteni kell annak érdekében, hogy biztonságosan üzemeljenek. A weboldal működése, frissítése során rendszeresen előfordulnak olyan kisebb-nagyobb kérések, fejlesztések, amelyek szintén egy webfejlesztő rendelkezésre állását igénylik.

A Piaconline egyedi webfejlesztés projektje

A Piac Online webfejlesztés munkánk 12 Budapesti piac és csarnok weboldalát fogja össze. A site kiemelt funkciója az árfigyelő, amely 48 termék árát hasonlítja össze diagram formájában, illetve az üzletkeresővel összekötött interaktív térkép

A Michelin egyedi dokumentumkezelő rendszer fejlesztése

A Michelin anyacég részére fejlesztettünk egy olyan egyedi dokumentumkezelő rendszert, amely lehetővé teszi állományok (termék képek, prospektusok, grafikai anyagok … stb.) továbbítását 22 ország több száz viszonteladója felé.

Mire figyelj egy webfejlesztés projekt során?

 • Készüljön versenytárs elemzés, hogy tudjuk a már piacon lévő konkurensek miben jók
 • Minden esetben készüljön írásos feladat specifikáció
 • A webfejlesztés árajánlat legyen minél részletesebb és tételesen rögzítse az egyes feladatok költség vonzatait
 • A munka megkezdése előtt készüljön szerződés, legyenek benne rögzítve a határidők és a fejlesztés főbb mérföldkövei. A szerződésben célszerű kitérni az átadás utáni támogatásra illetve annak költségeire.
 • Olyan céget bízz meg a webfejlesztéssel, amely nem csak fejlesztésben, de a tervezésben is erős
 • A tervezés során a design legyen a megjelenítendő tartalomhoz és funkciókhoz illesztve és ne fordítva
 • A forráskód legyen jól strukturált, könnyen kiismerhető, gondolva arra az eshetőségre, ha később egy másik fejlesztő cégnek kell átvennie a projektet
 • A webfejlesztéshez felhasznált anyagok (ikonok, fontok, grafikák, képek, szövegek) legyenek egyediek és jogtiszták.
 • A kész weboldal legyen SEO-barát, feleljen meg a Google előírásainak
 • A szoftver legyen reszponzív, támogassa a legnépszerűbb eszközöket és képernyő felbontásokat. Ezen felül hibátlanul jelenjen meg a legnépszerűbb böngészőkben.
 • A weboldal / webshop / web alkalmazás betöltődési sebessége legyen minél gyorsabb, mert ez kulcsfontosságú a siker szempontjából
 • A fejlesztéshez használt tartalomkezelő rendszer legyen felhasználó barát, kezelhetősége legyen laikusok számára is egyszerű
 • A szoftver feleljen meg a legfontosabb webergonómiai előírásoknak

Vöröskereszt Tagnyilvántartó Rendszer egyedi fejlesztés

Az egyedi fejlesztésű Vöröskereszt Tagnyilvántartó Rendszer felelős 103.000 tag teljes körű online nyilvántartásáért. 5 szintű jogosultsági rendszer és részletes logolás felügyeli a tagok adatainak kezelését.

Milyen szakemberek vesznek részt egy webfejlesztés projektben?

A webfejlesztés nem csak programozásból áll, a sikerhez különböző területeken jártas szakemberek együttműködésére van szükség. Lássuk, hogy kik alkotják a webfejlesztő csapatot:

 • Projekt vezető – ő rögzíti a projekt célját, részt vesz a specifikáció és árajánlat készítésben. Felel az erőforrások kezeléséért, a határidők betartásáért. Vezeti a csapatot és folyamatosan kommunikál az ügyféllel.
 • Webdesigner (UX designer) – ő felel a grafikai megjelenésért. Drótvázakat készít, arculatot tervez, megalkotja a weboldal illetve web alkalmazás nyitólapjának és aloldalainak grafikai tervét (webdesign).
 • Front-end fejlesztő – ő felel a böngészőben megjelenő tartalom programozásáért. A grafikustól kapott design tervekből HTML, CSS és Javascript programozási nyelveken, egy működőképes, reszponzív weboldalt készít.
 • Backend fejlesztő  - ő felel azokért a szerver-oldali fejlesztésekért, amelyek a háttérben működnek és tartalmat, adatokat szolgáltatnak a weboldal / web applikáció megjelenéséhez. Olyan programozási nyelveket használ, mint a Java, PHP és MySQL.

Process Solutions WordPress weboldala

A Process Solutions a legnagyobb hazai könyvelő cég. Arculatuk megújítása után több hónapos tervezési fázis követően készült el weboldaluk, amelyet később karrier aloldallal bővítettünk.

 • Full-stack fejlesztő – a full-stack fejlesztő az a tevékenységi kör, amelyik a front-end és a backend területeken is jártas, egymaga mindkét feladatkört el tudja végezni.
 • Tesztelő – ideális esetben a kész szoftver tesztelését más végzi, mint aki leprogramozta. Olyan eljárásokat és módszereket használ, amelyek még élesítés előtt rávilágítanak egy szoftver esetleges hibáira, hiányosságaira.
 • Operátor – jól ismeri az adminisztrációs felületeket és tartalomkezelő rendszereket és segít a tartalmak feltöltésében.
 • Szövegíró – felhasználó- és keresőbarát szövegeket készít
 • Online marketing szakember – a kész weboldal / webshop online népszerűsítéséért felel. Tanácsai segítenek abban, hogy minél hatékonyabban teljesíteni lehessen a kitűzött marketing célokat.
 • SEO szakember – a programozókkal együttműködve segít abban, hogy a weboldal / webáruház jó helyezéseket érjen el a Google-ban.
 • Rendszergazda – a kész web-alkalmazás vagy weboldal tárhelyének kialakításáért valamint a szükséges hardver és szoftver erőforrásokért felel. 

Egyedi webshop ügyviteli rendszerrel összekötve

Az ETI Hungária webáruháza csak a regisztrált viszonteladóik részére érhető el. A Next ügyviteli rendszerrel összekötött webáruház automatikusan emeli át a termékeket, egyedi árakat és készlet információkat. A megrendelést követően pedig az adatok automatikusan kerülnek feladásra az ügyvitel, majd pedig a számlázás felé.

Webfejlesztés árak és fizetési megoldások

A webfejlesztés projektek során kétfajta fizetési megoldás a legelterjedtebb:

 1. Fix díjazású fizetési modell – kisebb webfejlesztés projekteknél népszerű megoldás, ahol a feladat specifikáció és a határidők is pontosan rögzítve vannak. Ez a megoldás kevesebb kockázatot hordoz és pontosan tervezhetővé teszi a projekt költségvetését.
 2. Pay as You Go fizetési modell – közepes- és nagy-méretű projektek esetében, mikor az elvégzendő feladat és a határidők nem pontosan meghatározhatók. Ilyenkor óradíjas rendszerben történik az elszámolás, általában hó végi elszámolással. Ez a fizetési modell nehezebben tervezhető ugyanakkor egy fejlesztővel közös munkaidő elszámoló rendszer segítségével mégis transzparenssé tehető.

Egyedi fejlesztésű közösségi oldal diákoknak és iskoláknak

A Halloszia egy online közösségi oldal, amely iskolákat, egyesületeket köt össze diákokkal. Bonyolult jogosultsági rendszer és többlépcsős megerősítés felügyeli a kapcsolatfelvételt és az adatok hozzáférését.

Milyen szempontok alapján válassz webfejlesztő céget?

Röviden leírnám milyen információkra érdemes támaszkodni egy webfejlesztő cég kiválasztása során:

 • Weboldal – milyen színvonalú a saját weboldaluk? Milyen tartalmakat publikálnak és milyen rendszerességgel?
 • Létszám – hány fő alkotja a céget? Az egy-két fős fejlesztő cégek mindig nagyobb kockázatot hordoznak, mint a nagyobbak. Főállású alkalmazottakkal dolgoznak vagy szabadúszókkal?
 • Iroda – van saját irodájuk? A webfejlesztő cégek egy részének nincs bérelt irodája, távmunkában, legtöbbször otthonról dolgoznak. Az ilyen virtuális cégek esetében előfordul, hogy lassabban válaszolnak a bejövő hívásokra és e-mail-ekre.
 • Portfólió – milyen jellegű webfejlesztés referencia munkáik vannak? Mekkora cégeknek dolgoznak? Van-e hasonló jellegű, minőségű webfejlesztés munkájuk a referenciák között?
 • Kapcsolódó tevékenységek – járatosak UX design-ban, SEO-ban, online marketingben? A legtöbb webfejlesztés feladat során szükség van arra, hogy a fejlesztők ezeken a területeken is otthonosan mozogjanak annak érdekében, hogy a végeredmény felhasználó- és keresőbarát legyen.
 • Ügyfél visszajelzések – olvasd el weboldalukon és a Google My Business oldalukon az ügyfél értékeléseket.
 • Reakció idő – milyen gyorsan válaszolnak a megkeresésre? Milyen jellegű kérdéseket tesznek fel a projekttel kapcsolatban? Mennyire alaposak, körültekintőek?
 • Árajánlat – tételes, átlátható árajánlatot készítenek? Vállalnak üzemeltetést, support-ot a fejlesztéseikhez, hogy ha gond van vagy további fejlesztésekre van szükség, akkor legyen kihez fordulni?
 • Szerződés – a nagyobb webfejlesztő cégek, ügynökségek minden esetben szerződés alapján dolgoznak, így elkerülhető, hogy a későbbiekben vitás helyzetek forduljanak elő.
 • Probléma megoldó készség – a felmerülő kérdéseket kreatívan oldják meg vagy inkább megpróbálják elkerülni őket?

Online pályázati rendszer fejlesztés az Aranyrajzszögnek

Az Aranyrajzszög weboldal mögött egy online pályázati rendszer működik, amely lehetővé teszi, hogy a kihirdetett határidőig a grafikusok pályamunkákat tölthessenek fel. A pályázat lezárását követően a bírálók online értékelni tudják a beérkezett munkákat. A bírálat lezárását követően a rendszer eredményt hirdet. Főbb adatok: 1.085 pályázat, 2.450 pályamunka, 110 bíró, 35.000 értékelés.

Webfejlesztőre van szükségem!

Kattints az alábbi gombra!

Webfejlesztés árajánlatot kérek!

Tusnádi István

Tusnádi István

a Usernet ügyvezető tulajdonosa. 2001 óta dolgozik webes projekteken, szakterülete az online stratégia alkotás és a webfejlesztés. Ügyfelei iparágukban piacvezető hazai illetve nemzetközi KKV-k és nagyvállalatok. Eddig több, mint 150 szakmai publikációja jelent meg, többek között az Origo, 24.hu, Piac & Profit és a Pénzcentrum oldalakon.