Még nem fordult a kocka – és talán nem is fog, de látszik az irány: a YouTube-keresések világszerte feljövőben vannak a Google-hoz képest. Ez azért lehet érdekes számodra, mert marketingeddel érdemes alkalmazkodnod a tartalomfogyasztásnak ehhez a személyesebbnek, közvetlenebbnek és gyorsabbnak érzett változatához. 

Hiszen itt áll előtted egy marketing csatorna, ami népszerűbb a televíziónál, ráadásul ingyen használhatod. Mit kell tenned ahhoz, hogy hasznot hozzon Neked?

Hogyan indíts eredményes videoblogot – előzetes tapasztalat nélkül?

Csak semmi ködösítés! A kérdést konkrétabban így is feltehetnénk: hogyan vegyél fel egy olyan 2-3 perces videót a YouTube számára, amivel megdobhatod az eladást?

Mindenekelőtt tisztáznod kell a célt: nem feltétlenül azért kezdünk el vlogolni, hogy influencerek legyünk, és sutba dobjuk eredeti szakmánkat, hanem azért, hogy a Google-jelenlét mellett egy újabb oldalról cserkészhessük be a célpiacunkat. 

A kiinduló helyzet ugyanis az, hogy százból kilencvenöt ember nem termékeket és szolgáltatásokat, hanem információt keres az interneten. Ők még nem hozták meg a döntésüket. Sőt, még az az öt is, aki vásárolni akar, először képpel, hanggal látni szeretné, hogy mit is vesz, kitől vásárol, és csak utána dönt úgy, hogy kinyitja a pénztárcáját. Hát ezért érdemes megmutatnod magadat számukra! És ehhez olyan ügyfélközpontú videókra van szükséged, amik az ügyfeled vágyairól és problémáiról szólnak.

A Youtube-on a „Hogyan, miként?” típusú kérdések az uralkodóak. Lépésről lépésre, képpel, hanggal bőségesen ellátott gyakorlati útmutatót például mindenképpen érdemes filmezned olyan kérdésekről, amilyeneket gyakran tesznek fel az ügyfelek. Számodra közhely lehet a téma, de tudnod kell: nézettségi rekordokat döntenek azok a YouTube-videók, amelyek türelmesen, lassan megtanítják a nyakkendőkötést vagy a rántottakészítés rejtelmeit. :)

A recept tehát ez: értékes információt (NEM reklámot!) kell adnod tömören, néhány percben, és a videód sikeres lesz. Méghozzá minél bőkezűbben kell bánnod a tudásoddal. Lehet, hogy utálod a latin jelmondatokat, mottókat, de ez az évezredes mondás az internetes üzleti kommunikáció korában is nyerő: a nagy lélek pazarló. Más szóval: nyugodtan add a tudásod legjavát, mert nem leszel tőle szegényebb! Sőt, követőkkel és érdeklődőkkel, ennek köszönhetően pedig rendelésekkel gazdagodhatsz idővel.

Mindazok, akiket megkínáltál a közvetített tartalomból, továbbjönnek majd feléd (weboldaladra, hírleveledre, blogodra vagy személyes kapcsolati adataid felé), hogy többet tudjanak meg, vagy rendeljenek abból, amiről beszélsz.

Miről szóljon a klip? YouTube-tippözön, ha még nincs témád

Az alábbi 10 tippből mindenképpen érdemes kipróbálnod néhányat. Több olyan is van köztük, ami a pár perces „hogyan csináld” videón túlmutat, és érdekessé tehet a közönséged számára.

Mi újság nálad?

Mármint a szakterületeden. Annak, aki épp nem versenytárs cég, hanem a piachoz tartozik, sokszor nagyon nehéz lépést tartania a fejleményekkel, újdonságokkal – ám a tájékozódási igény annál nagyobb, mert az emberek szeretnének megalapozottan dönteni. Segíts nekik a videoblogoddal!

Rendszerezd tudásodat!

Mondd el közérthetően, hogy mit jelentenek a szakterületed alapszavai – alkosd meg a gyakran ismételt kérdések videóváltozatát, kérdésenként pár percben! Ez a vizuális kisokos a puszta szótisztázáson túl a szakértői státuszodat, hiteledet is növelni fogja, és azok is szívesen nézegetik majd, akik az olvasástól ódzkodnak.

Alkoss toplistát!

Melyek a közkedvelt megoldások a területeden, és miért helyeznéd az általad képviselt terméket/szolgáltatást az első helyre? Ez a rangsorolós megoldás azért érdekes, mert egy kis plusz izgalmat, feszültséget csempész a dologba, hiszen versenyezteti a lehetőségeket, és összeméri őket egymással.

Meséld el a blogodat!

Ha írásban már gyakorlod a tartalommarketing nemes műfaját, akkor máris van forgatókönyved. Ehhez érdemes először a tükörben, felvételen megszoknod a saját hangodat, kinézetedet, hogy igazán jól érezd magad a bőrödben. A kezdők gyakori hibája szokott lenni, hogy hadarva felolvasnak, mert – akár tudatos számukra ez a szándék, akár nem – szeretnének hamar túllenni a dolgon. Kerüld el ezt a hibát egy kis gyakorlással!

Válaszolj egy neked feltett kérdésre!

Miért hasznos? Mert egyből szakértőként pozicionál: hiszen valaki hozzád fordult, Téged kérdezett. Ráadásul egyből párbeszédhelyzetbe hoz azokkal, akikkel érdekedben áll csevegni: a célpiacoddal.

Mi volt a legviccesebb?

A látszat ellenére a humor nehéz műfaj. De annyira azért nem, hogy egy jó kis megtörtént sztori ne tudná überelni a konzerv vicceket. Nyugodtan beszélhetsz a legviccesebb dologról, ami a munkád során megtörtént veled. Mindegy, mi a terület – vízvezetékszerelés vagy pénzügyi tanácsadás –, egészen biztos, hogy tudsz mesélni egy szórakoztató történetet. Mert a jó (video)blog sokszor „csupán” az ismerkedésről szól, nem pedig a kemény eladásról! 

Bírálj!
A gyakori fanyalgás persze még senkit sem tett rokonszenvessé. A megalapozott kritika azonban szakértőként tüntet fel a területeden. Mernél vajon bírálni olyan újításokat, divatokat, amikről egyébként mindenki dicshimnuszokat zeng? Menj szembe néha az árral! Ha nyilvánvalóvá tudod tenni, hogy mindez a követőid érdekében történik, tisztelni fognak mint megmondó embert, aki harcba száll a fogyasztó nevében.

Beszélgess el azokkal, akik inspirálnak!
Nem egy menő internetes rádióadás, podcast nem is arról szól, aki a műsort vezeti – de attól még népszerűvé teszi őt. Erre találták ki például az interjúzást, a más szakértőkkel folytatott alapos beszélgetéseket, amikben ketten támadhatjátok le az aktuális kérdést, és beszélgethettek róla – közös hasznotokra; anélkül, hogy egyetlen személyt nyomasztana a műsorkészítés súlya.

Szavaztass!

Ki ne szeretné, ha érdeklődnek iránta? Sokan lopták már be úgy magukat a közönség szívébe, hogy véleményt kértek ki a témájuk kapcsán – nem pedig ők próbálták átvinni a mondanivalójukat. Érdekes szeretnél lenni? Inkább érdeklődj, és hamarabb azzá leszel! A rögtönzött közvélemény-kutatásod, piacfelmérésed eredményeit tárgyaló videóddal is számos nézőt szerezhetsz, mert az emberek nem csupán azt szeretik, ha valaki megkérdezi őket, érdeklődik a gondolataik iránt, hanem (tájékozódási vágyból, kíváncsiságból stb.) egymás véleményére is kíváncsiak.

Mi volt a legjobb?

A jó hangulat eleve biztosított, ha ebből a kérdésből indulsz ki. Beszélj szabadon, jó hangulatban a legjobb dologról, ami a foglalkozási területeden történt veled! Milyen meghatározó újdonságot hozott a múlt hónap? Hát az elmúlt év? Beszélj róla! Fejtsd ki, miért tartod fontosnak! Kérdezd meg a követőidet, hogy ők mit szólnak hozzá!

Kedves Olvasó! Ha sikerül a YouTube-on, vlogon hasznos tartalmat közvetítened, és hitelesnek lenned, az cégednek csakis hasznára lehet. Ismertebbé tesz, kommunikációra csábít, és bizalmat épít.

Sok sikert!

Vendég blog cikkünket a Langmár Kommunikáció készítette.