Menü

Weboldal árajánlat kérés minta

2017. február 15. | 3531 |

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján összeállítottunk neked egy olyan weboldal árajánlat kérés minta dokumentumot, amelyet kitöltve és elküldve a fejlesztőknek, viszonylag pontos választ kaphatsz a projekt főbb mérföldköveire, határidejére és természetesen költségeire vonatkozóan.

A dokumentum nemcsak a weboldal fejlesztés költség és erőforrás igényeire világít rá, de jó alapot ad ahhoz, hogy lásd milyen információkra, adatokra lesz szükségük a fejlesztőknek a feladat elvégzéséhez.

Másold ki az alábbi minta levelet és írd felül saját adataiddal

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Google-ban találtam cégünkre, weboldal készítésre szeretnék ajánlatot kérni Önöktől.

Tevékenységünk

Egy budapesti székhelyű könyveléssel és adótanácsadással foglalkozó, 10 fős vállalkozás vagyunk.

Weboldalunk célja

Jelenlegi weboldalunk immár több mint 10 éves. Nem igazán értek az informatikához, de azt egyértelműen látom, hogy nagyon elavult. Okostelefonnal használhatatlan. Szeretnénk készíttetni egy új, a mai kor kívánalmainak megfelelő oldalt.

Amin feltétlenül változtatni szeretnénk

Weboldalunk címe www.blablabla.hu. Nem a weboldalunkon keresztül szerezzük ügyfeleinket (a jelenlegi erre igazából nem is alkalmas) hanem elsősorban ajánlások alapján, de tapasztalataink szerint ügyfeleink az első találkozó előtt ránéznek oldalunkra. Ezért mindenképpen szeretnénk, hogy szolgáltatásaink magas minőségéhez passzoló, kiemelkedő színvonalú és modern weboldal fogadja látogatóinkat.

A készítendő weboldal funkciója elsődlegesen a cégünk és a szolgáltatásaink bemutatása, kollégáink cikkeinek, publikációinak közzététele, fontos hírek megosztása lenne.

Gondolkozunk még, egy csak az ügyfeleinknek elérhető jelszóval védett felületben is, meg tudnánk velük osztani a csak nekik szóló dokumentumokat.

Weboldalunk célközönsége

Weboldalunk célközönsége potenciális vagy már meglévő ügyfeleink. Legtöbben 30-55 év között vannak, fele részben Budapestiek, fele részben vidékiek. Fontos, hogy 70% - ban inkább hölgyek. Foglalkozásukat tekintve ügyvezetők, gazdasági vagy pénzügyi vezetők és pénzügyi asszisztensek. Többségük magyarországi cég, ezért szinte mindenki magyarul beszél, de van 2-3 cég, ahol a kapcsolattartó angolul kommunikál.

Arculati anyagok

Nincs arculati kézikönyvünk. Ellenben pár hónappal ezelőtt megújult a logónk, készítettünk új névjegykártyákat és prospektusokat. Valamint jegyzetfüzeteket és molinót is. Természetesen ezeket át tudom az Önök részére bármikor küldeni.

Menüpontok

Az alábbiakra gondoltunk:

 • Nyitólap
 • Bemutatkozás
 • Munkatársaink
 • Szolgáltatásaink
 • Hírek
 • Blog
 • Letöltés
 • Kapcsolat
 • Partnerek
 • Ügyfél ajánlások

Ezen felül bármilyen kreatív ötletet, javaslatot szívesen fogadunk! :-)

Speciális funkciók, amelyeket szeretnénk viszontlátni

Persze hogy van! Ahogy korábban írtam, hírek, blog és jelszóvédett tartalomra lenne szükségünk, hogy ügyfeleinkkel a legfontosabb dokumentumokat meg tudjuk osztani.

Többnyelvűség

A magyar nyelv mellett, angol nyelvet is szeretnénk. Illetve fontos lenne, hogy a jövőben könnyen bővíthető legyen további nyelvekkel is az oldal.

Konkurenseink

Az Abrakadabra könyvelő iroda egy saroknyira van tőlünk, helyileg ők az elsődleges konkurenciánk. 
Sokan vagyunk a piacon hasonló profillal, de ezzel kapcsolatban a levelem végén külön kérdezni fogok.

Mutatok pár weboldalt, amely tetszik nekem, valami hasonlóra gondoltam

A hazai könyvelőirodák közül az alábbiak tetszenek:

 • konyvelescenter.hu - jók szolgáltatás leírások, jó a blogjuk
 • www.eutax.hu – laikusként nagyon könnyen áttekinthető, ami tetszik
 • www.helloado.hu – nagyon modern, jól áttekinthető, szép nagy képek, nagyon jó az összehatás

Kérem a fentiek alapján írja meg, hogy a weboldal fenntartása, üzemeltetése mennyibe kerül havi szinten, és pontosan milyen szolgáltatásokat foglal magában.

Online marketing

Lenne még néhány kérdésem: a megújult honlapunk mellett, mi is haladni szeretnénk a „korral” és a jövőben hírlevelet is küldenénk az ügyfeleinknek. Valamint azt is szeretnénk, ha valaki könyvelőt keres a Google-ban, akkor ránk találjon. Facebook oldalban is gondolkodunk. Tudnak ebben is segíteni?

Válaszait előre is köszönöm!

Tisztelettel,

...

 

Összefoglalás

A fenti levél alapján a felkért webfejlesztő cégek tételes árajánlatot tudnak adni Neked. Ha valamilyen információ mégis hiányozna ne aggódj, az első személyes találkozó során lesz lehetőség bepótolni.

Segíthetünk?

Bízom benne, hogy segített cikkem a weboldal ajánlat kérés összeállításában. Ha sikerült beleírod saját adataidat, erre az e-mail címre ( info@usernet.hu ) küldd el nekünk, ígérem 1 napon belül kezedben lesz részletes árajánlatunk! További elérhetőségeinket itt találod.

Tetszett a cikk? Ne maradj le az újdonságokról!

Iratkozz fel és havonta egyszer küldünk egy összefoglaló e-mailt!