A Google Keresési Trendek (Insights for Search) szolgáltatása magyarul is elérhető az érdeklődők számára.  A szolgáltatás segítségével megállapítható az egyes keresőkifejezések népszerűsége, a keresések időpontja és földrajzi eredete, sőt az is, hogy milyen más kifejezésekkel együtt gépelik be őket a felhasználók. Az ingyenesen, bárki által elérhető webes alkalmazás lehetőséget ad minden internezető számára, hogy megismerhesse az őt érdeklő téma aktuális trendjeit.

A szolgáltatást elsősorban a seo szakemberek használják munkájuk során.

A Keresési Trendek számos funkcióval rendelkezik. Ezek közül a legfontosabb, hogy bizonyos kifejezéseknél  előre is képes jelezni a közeljövő várható trendjeit. Ráadásul az animált térkép segítségével vizuálisan követhetővé vált az is, hogyan változott a múltban az adott kifejezés iránt mutatott érdeklődés a különböző régiókban.

A szolgáltatás főbb jellemzői:

  • Előrejelzés - az előrejelzés funkció segítségével megbecsülhető egy adott kifejezés iránti, jövőbeli igény.
  • Regionális érdeklődés - megtekinthető, hogy az idő múlásával hogyan változott a keresőkifejezés népszerűsége a különböző országokban.
  • Beágyazható összehasonlító táblázatok ? a Keresési Trendek bármelyik grafikonja könnyűszerrel beágyazható weblapokba.
  • Érdeklődés idő szerint - megfigyelhető, hogy az idő múlásával hogyan nőtt vagy csökkent egy adott kifejezés egyedi, vagy több eltérő kifejezés egymáshoz viszonyított népszerűsége.
  • Legnépszerűbb és leggyorsabban növekvő kapcsolódó keresések - megmutatja, hogy az adott keresőkifejezéshez kapcsolódó mely kifejezések a legnépszerűbbek, illetve melyek növekedtek a legdinamikusabban.
  • Keresés finomítása kategória alapján - a keresések kategória szerint szűkíthetők: más eredmények születnek például, ha a telekommunikációs vagy ha a társadalmi kategóriában vizsgáljuk a Pannon szóhoz kapcsolódó trendeket és kereséseket. Ugyanígy megtekinthető az adott kategóriák legnépszerűbb, illetve legnagyobb mértékben növekvő keresőkifejezéseinek tízes toplistája is.

További hasznos információkat a Google Trends szolgáltatásról itt tudsz olvasni.