Menü

A 15 legjobb online képszerkesztő amire szükséged lehet

2019. január 16. | 30046 |

Mik azok az online képszerkesztők?

Az online képszerkesztők olyan ingyenes szoftverek, amelyek a böngésződben futnak, nem kell telepíteni őket és az alapvető képszerkesztési műveleteken felül akár professzionális szűrőket és egyéb képmanipuláló funkciókat is tartalmaznak.

Mire használd az online képszerkesztőket?

 • Facebook-ra vagy Instagram-ra szánt fotóid feljavításához
 • Különleges effektek, szűrők alkalmazása fotókon
 • Blogod, weboldalad képeinek szerkesztéséhez
 • Montázs készítéshez
 • Tömeges kép manipuláláshoz

Milyen előnyeik vannak az online képszerkesztőknek?

 • Nem kell telepíteni őket
 • Többségük ingyenes
 • Bármilyen számítógépről hozzáférhetők
 • Böngészőből futtathatók
 • Nem erőforrás igényesek, egy gyengébb gépen is elfutnak

Hogyan teszteltünk?

Ha professzionális képszerkesztésről, manipulálásról, effektekről van szó, akkor elsőre mindenkinek a Photoshop jut az eszébe. A Photoshoppal csak három apró gond van: drága, erőforrás igényes és nehéz megtanulni.

Az utóbbi években számos olyan Photoshop rivális képszerkesztő jelent meg a weben, amelyek tudásban felveszik a versenyt az előddel, de ami óriási előnyük: ingyenesek és könnyen kezelhetőek. Egy nagy részük ráadásul online fut, így telepítést sem igényel.

Mivel a webdesign munkáink során folyamatosan képekkel dolgozunk, ezért az elmúlt években szinte az összes komolyabb képszerkesztő programot kipróbáltuk.

Olyanokat teszteltünk, amelyek egyrészt ingyenesek, másrészt gyakorlatilag mindent tudnak, amit korábban a Photoshopban megszokhattunk, csak sokkal egyszerűbb használni őket.

Az alábbi listában bemutatnám a kedvenceinket, amelyekben te sem fogsz csalódni: egyszerűek, könnyen kezelhetők és ingyenesek.

1. Photoscape X

A Photoscape X online képszerkesztő weboldala

A PhotosScape egy egyszerű grafikai szerkesztőprogram, ami számos hasznos funkcióval van ellátva képek szerkesztéséhez. Ez az ingyenes képszerkesztő szoftver számos hasznos eszközt kínál, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a képek retusálását, kezelését, nézegetését és beépített képernyőrögzítő eszköz is van benne, ezenkívül sokféle filter és effekt, amelyekkel számos módosítás végezhető el. Az eszköztár kezelése egyszerű és nem igényel sok időt a használat elsajátítása. Nem mondhatom, hogy a legjobb ingyenes képszerkesztő alkalmazás, de sok hasznos képszerkesztő funkciója van amatőr felhasználók számára.

A PhotosScape képszerkesztő alkalmazást gyengébb PC-ekre és laptopokra optimalizálták. Annak ellenére, hogy a szoftver teljesen ingyenes, kiváló funkcionalitása van a képszerkesztő eszköztáron kívül is, és nincs szükség harmadik fél alkalmazás letöltésére, anélkül is használható egy kattintással. Emellett, az ingyenes PhotoScape alkalmazásban támogatott és működik a különböző típusú fájltípusok felhasználása, mint például a gif.

Az alkalmazás megfelelő kezdő fotósoknak vagy professzionális képszerkesztő szoftverek átmeneti helyettesítésére. A mentés során valamelyest csökken a képek minősége. A böngészést (browsing) leszámítva, az alkalmazás nem tudja kezelni az EXIF formátumot. A PhotoScape kicsit lelassul nagyobb fájlok kezelése esetén. 

A PhotoScape a kapacitása szerint multifunkcionális és az összes platformot támogatja, a Mac OS és Windows verzióján kívül mobil alkalmazás is elérhető Androidra és iOS-ra is.

Előnyök: Azt meg kell említeni, hogy nagyon nehéz annyira jó alkalmazást találni, mint a Photoshop. Kipróbáltam a PhotoScapet, ami egy kiváló eszköz, könnyű használni, gyors és sokféle funkciója van. Minden fejlesztés magas színvonalon történt, így egy professzionális munkát tudok produkálni az ügyfeleimnek. 

Hátrányok: Az alkalmazás nem kompatibilis néhány grafikus formátummal, így ez egy hiányosságnak tekinthető. Meg kell jegyezni, hogy néhány ablak mérete nincsen teljesen jól adaptálva a kezelőfelület kialakításához. Nem sok panasz érkezik ezzel az alkalmazással kapcsolatban, ami talán amiatt van, mert ingyenes. Az alkalmazás funkcionalitása lehetne jobb a projektek magasabb szintű kivitelezéséhez. Ezt leszámítva meglepően jó az alkalmazás.

2. Pixlr

A Pixlr online szerkesztő működés közben

A Pixlr egy online képszerkesztő eszköz, ami gyors, egyszerű és van elég olyan funkciója, ami az alacsony és közepes szintű képszerkesztéshez jó opcióvá teszi. A Pixlr-rel lehet új képet készíteni, képet feltölteni vagy áthúzni közvetlenül egy URL helyről. Az alkalmazás kompatibilis sokféle számítógéppel. Talán az a legjobb benne, hogy ingyenes.

Ha valakinek már ismerős a Photoshop, akkor a Pixlr szerkesztő menüjét ismerősnek fogja találni, mind a kialakításában, mind a különböző opciók működésében. Az alkalmazás használatához szükség van az alapvető képszerkesztő funkciók ismeretéhez, mint a „kitöltés”, „kivágás”, „homályosítás” és „maszatolás”.

Pixlrnek van egy „Express” eszköze, ami egy kattintással elvégezhető változtatásokat tesz lehetővé, ez szórakoztató, gyors és nagyon jó választás kezdő képszerkesztőknek. Amikor a Hewlett Packard újratervezte a képszerkesztő szoftverét, kivett néhány funkciót a szerkesztő eszköztárából, ami miatt nehezebbé vált a használata. Pixlr „Express” jelentette a megoldást.

A Pixlr „Express” használata sokkal egyszerűbb és több funkciót kínál, mint a régebbi HP képszerkesztő funkciók. Ezzel is lehetséges egy kattintással a méret változtatása, rotáció, inverzió és ugyancsak lehetséges instant fotó effektek alkalmazása, a telítettség változtatása és különböző árnyalatok beállítása.
Pixlrnek van egy ingyenesen letölthető, „Grabber for Firefox” funkciója, ami lehetővé teszi, hogy egy jobb klikkel bármilyen képet letölts egy weboldalról a Pixlr szerkesztő felületére. Ez a Firefox kiegészítő azt is lehetővé teszi, hogy a böngésző egészét vagy részeit képernyőfelvételként rögzítsd.
Van egy „Grabber” verzió is, amit Windows felhasználók tudnak letölteni. Talán az a legjobb, hogy a „Grabber” funkció ingyenes.

Előnyök: A Pixlr „Express” eszköze annyira egyszerű, hogy bárki másodpercek alatt el tudja sajátítani a használatát, ezzel szemben a Pixlr „Editor” valamivel több képszerkesztő szoftverekkel kapcsolatos tudást igényel. Bár vannak jó funkciói, de akinek nincs valamennyi tapasztalata a képszerkesztő szoftverekkel, az könnyen elvesztheti a fonalat a használata közben.

A Pixlr felhasználói kezelőfelülete rendkívül könnyen kezelhető és felhasználóbarát.
Míg a Photoshop ijesztőnek tűnhet kezdő felhasználók számára a jelentős mennyiségű elsajátítandó tudás miatt, addig a Pixlr oktatóanyaga laikusok számára is könnyen érthetően fogalmazza meg az információkat, instrukciókat és példákat. 

Sajnos nincsen elég elérhető Pixlr oktatóanyag. Mielőtt elkezded használni a Pixlrt, érdemes elolvasni a blogjukat és megismerni, hogy hogyan lehet a legtöbbet kihozni funkcióiból.

Hátrányok: A Pixlr „Sugó” funkciója nem túlságosan hasznos. Például, ha probléma van a Pixlr „Grabber” letöltésével és szeretnénk segítséget kérni, akkor semmilyen választ sem kapunk a „Sugóra” kattintva.

Olyan felhasználóknak, akiknek sok segítségre van szükségük sajnos nincsen segítői vagy felhasználói csoport, de a Pixlr blogját lehet olvasgatni. Ott további információkat lehet találni arról, hogy hogyan lehet a legtöbbet kihozni a Pixlrből.

Az ingyenes alkalmazásokért mindig meg kell fizetni az „árat”: számos hirdetés megjelenésére kell számítani a Pixlr használata közben.

Néhány felhasználó arról panaszkodott, hogy a Pixlr kevesebb funkcióval rendelkezik, mint amennyihez hozzászoktak és kevés gyors trükkje van. Néhány funkció használatához saját felhasználói fiók létrehozása szükséges, de így is ingyenes. Ezenkívül, „Flash” letöltése szükséges a Pixlr használatához.

3. Fotor

A Fotor képszerkesztő működési felülete munka közben

A Fotor ingyenes képszerkesztő legfőbb erőssége a könnyen átlátható és használható kezelési felülete. Összehasonlítva más felhőalapú fényképszerkesztőkkel, a Fotor teljesítménye egyedülálló: nem használja a számítógépünk erőforrásait ezáltal akadozásmentesen és gyorsan dolgozik, értékes időt takarítva meg a használói számára.

Számtalan intelligens szűrőt és effektet tartalmaz, valamint fejlett kollázskészítő eszközzel is rendelkezik, és kezeli a RAW fájlokat is! Korlátozottan, de lehetővé teszik névjegykártyák, közösségi média képek, bannerek és plakátok tervezését is, melyek mind hasznos eszközök lehetnek marketingesek és bloggerek számára.

Nem tartalmaz professzionális szűrőket és ecseteket mint a többi képszerkesztő a listánkon, azonban tökéletesen alkalmas általános fotószerkesztésre, és a sebessége egyedülálló.

Kinek ajánljuk: Kezdőknek, közösségi média használóknak és online marketingeseknek.

4. Befunky

A Befunky képszerkesztő online felülete illetve weboldala

A Befunky egy letisztult kezelőfelületű és kiemelkedő teljesítményű eszköz. Használatával egyszerűen javíthatjuk a képminőség és hozhatunk létre különböző kollázsokat. Hasonlóan a Fotorhoz, számtalan lehetőséget kínál poszterek, brossúrák, képeslapok és PowerPoint diák létrehozásához.

Amennyiben a cél közösségi médiák posztjainak, nyomtatható elemeknek, vagy egy mutatós PowerPoint diának a létrehozása, a Befunky az egyik legjobb választás. Habár nem rendelkezik széleskörű funkcionalitással, ha gyorsan egyszerű hirdetéseket szeretnél létrehozni, a Befunky a legjobb választás.

Kinek ajánljuk: Bloggereknek és közösségi médiában tevékenykedőknek

5. PicMonkey 

A PicMonkey online képszerkesztő program barátságos felülete

A PicMonkey erőssége a listán szereplő többi eszközhöz képest, a könnyű használhatósága. Felhasználói felülete annyira barátságos, logikus és egyértelmű, hogy egy 10 éves gyerek is szinte azonnal használni tudja. Kollázskészítő felülete a legjobb, ami ebben a listában szerepel. 

Számtalan hasznos sablont tartalmaz melyek segítségedre lesznek a munkafolyamatok felgyorsításában, valamint fejlécek és különféle bannerek létrehozásában. Hátránya, hogy egyszerre csak egy fájlt képes kezelni.

A PicMonkey rengeteg funkciója elérhető az ingyenes verziójában, azonban a legjobb sablonok a fizetős verziójában válnak elérhetővé.

Kinek ajánljuk: Webdizájnereknek és bloggereknek

6. Google Fényképek

A Google Fényképek (régebben Picasa) lehetőséget kínál a fényképeid rendszerezésére és szerkesztésére. Erőssége elsősorban a rendszerező képessége, és a legfőbb képszerkesztési funkciók is rendelkezésre állnak, mint a méretezés, vágás, vörösszem javítás, automatikus kontraszt és színkorrekció.

Segítségével készíthetsz animációkat, különböző effektek, keretek és szűrők állnak rendelkezésre, valamint használatával lehetőség nyílik interaktív történetek elmesélésére is.

A Google Fényképeket bármilyen eszközről elérheted a Google Fiókodon keresztül, és egy kattintással megoszthatod tartalmaidat a számtalan közösségi médiában.

Kinek ajánljuk: Hobbi fényképészeknek

7. Photoshop Express

A Photoshop Express képszerkesztő online weboldala

A Photoshop Express egy kiváló és rendkívül jól megtervezett böngészőalapú fotószerkesztő, ami szinte minden olyan funkciót tartalmaz, melyet egy képszerkesztőtől elvárunk.

Egy gyors regisztrációt követően minden funkciója azonnal elérhetővé válik. Nincs szükség különböző pluginokra abban az esetben, ha telepítve van az Adobe Flash a számítógépünkre. A szerkesztés megkezdéséhez egyszerűen be kell húzni a kívánt fényképet a böngészőbe.

Hátránya, hogy jelenleg csak a JPG/JPEG fájlokat támogatja, és nem áll rendelkezésünkre közvetlenül közösségi médiákban való megosztási lehetőség.

Kinek ajánljuk: Azoknak akik a lehető leggyorsabban szeretnék a képeiket szerkeszteni

8. iPiccy

Az iPiccy weboldala

Letisztul és logikus felülettel rendelkezik, ezért használhatóságban az egyik legjobb rendelkezésre álló eszköz. Kitűnő választás azoknak a felhasználóknak, akik ingyenes és gyorsan elsajátítható fényképszerkesztőt keresnek. Számos egykattintásos szerkesztési lehetőséget kínál, melyek segítségével minimális tudással, gyorsan elvégezheted a kívánt változtatásokat fényképeiden.

Olyan fejlettebb funkciók is rendelkezésre állnak mint a görbebeállítások, háttér törlése és klónozási lehetőségek. Ezért egyaránt megfelel egy amatőr és egy profi kívánalmainak is.

Az iPiccy jelenleg JPEG és PNG fájlokat kezel és csak Facebook megosztási lehetőség áll rendelkezésre, azonban a tömeges képszerkesztési lehetőség ellensúlyozza ezeket a korlátait.

Kinek ajánljuk: Kezdő és haladó felhasználóknak, akik fejlett képszerkesztési funkciókat is használnak

9. Canva

Canva online képszerkesztő program működési felülete

Egy egyszerű és fantasztikus eszköz, melyet mindennemű előzetes grafikai képzettség nélkül tudunk használni. Mindemellett rengeteg oktatóvideó áll a rendelkezésünkre, hogy a legtöbbet kihozzuk grafikáinkból.

 • Lehetőség van a már meglévő arculati elemeinket és betűtípusainkat feltölteni, és azokkal dolgozni
 • Elérhető táblagépen és okostelefonon is, ezáltal szinte azonnal tudjuk használni elkészült grafikáinkat, a közösségi média felületeken
 • Rengeteg kép áll ingyenesen a rendelkezésünkre
 • A teljesség igénye nélkül, néhány a rendelkezésre álló sablonok közül: meghívók, szórólapok, plakátok, bannerek, önéletrajzok, bizonyítványok, infó grafikák, könyvborítók, CD borítók, névjegykártyák, levélpapír, képeslapok, háttérképek, kollázsok, ajándékutalványok, magazin címlapok

A lehetőségeink szinte végtelenek, és a sablonoknak köszönhetően pillanatok alatt el is készülhetünk a kívánt grafikával.

Kinek ajánljuk: Mindekinek

10. Ribbet

A Ribbet erőssége a könnyű használhatóságában rejlik. Még a kevés tapasztalattal rendelkező felhasználók is gyorsan megbarátkoznak kezelőfelületével és elsajátíthatják a kezelését. Kiváló kollázskészítő funkcióval rendelkezik és számos matricát valamint betűtípust hozzáadhatunk fényképünkhöz.

Képeinket ingyenesen tárolhatjuk a saját felhőszolgáltatásában, ezáltal képeink mindig a rendelkezésünkre fognak állni.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a fejlettebb funkciók használatához elő kell fizetni a Prémium szolgáltatásra. Ennek ellenére az ingyenes verzióban is elérhető az átlagfelhasználó számára legfontosabb funkciók.

Kinek ajánljuk: Alkalmi és profi felhasználóknak

11. Photo Editor by Aviary

Képfeltöltés az Photo Editor by Aviary felületére

Ez az ingyenes fényképszerkesztő kizárólag iPhone – t használók számára elérhető, azonban funkcionalitása és számtalan szerkesztési lehetősége miatt felkerült a listánkra. Több fényképkorrekciós lehetőséget tartalma, és felveszi a versenyt a legtöbb csak fizetőse formában elérhető telefonos alkalmazással. Rengeteg kreatív szűrőt tartalmaz, melyekkel feldobhatod például az Instagramra szánt fényképeidet

Kinek ajánljuk: iPhone – t használó mobil fényképészeknek

12. Inkscape

Az Inkscape képszerkesztő felülete

Az Inkscape egy ingyenesen letölthető és használható fényképszerkesztő szoftver, melynek segítségével alakzatokat hozhatunk létre és adhatunk hozzá meglévő fényképeinkhez, valamint megváltoztathatjuk fotóink színét és bármilyen szöveggel kiegészíthetjük azokat.

Kinek ajánljuk: Kezdő képszerkesztőknek

13. Pablo By Buffer

Pablo By Buffer képszerkesztő program

Amennyiben semmilyen elképzelésed nincs azzal kapcsolatban, hogy mit is kéne megosztanod a közösségi média felületeiden, számodra a Pablo a legjobb választás! Rendelkezik böngésző bővítménnyel, ezért ha megtetszik egy kép böngészés közben, egy gombnyomással el is mentheted a könyvtáradba. Több mint 50.000 szabad felhasználható kép áll rendelkezésre, és az elkészült grafikáidat azonnal megoszthatod, vagy akár ütemezheted a szintén ingyenes Buffer segítségével

Kinek ajánljuk: Online marketingeseknek

14. Venngage

A Venngage képszerkesztő képességeinek bemutatása

Ez egy infó grafika készítő eszköz, mely lehetővé teszi a teljesen kezdő számára is, az összetett infó grafikák létrehozását. Hasonlóan a Canva-hoz, itt is rendelkezésünkre állnak sablonok, és az egyszerű fogd és vidd (drag and drop) funkciónak köszönhetően, a kezdők is nagyon gyorsan tudnak vele dolgozni. 

Lehetőségünk van az elkészült grafikánkat, közvetlenül az általunk választott közösségi médián megosztani.

Kinek ajánljuk: Marketingeseknek

15. Snapseed

Snapseed képszerkesztő mobilra

A Snapseed a Google saját fejlesztésű, professzionális fotószerkesztő alkalmazása.

Legfontosabb funkciói:

 • 29 eszközt és szűrőt tartalmaz, többek között: Korrekció, Ecset, Struktúra, HDR, Átalakítás
 • A  programmal JPG- és DNG-fájlok is megnyithatók.
 • Elmentheted a személyes stílusokat, és később más fotókon is alkalmazhatod őket.
 • Szelektív szűrőecset.
 • A precíz finomvezérlőkkel minden stílus pontosan konfigurálható.

15+1. GIMP

GIMP online képszerkesztő felülete

Fontos kiemelnem, hogy a GIMP nem online képszerkesztő, mert telepítést igényel, de népszerűsége és képességei alapján helye van minden képszerkesztőkről szóló cikkben. Ha nem riadsz el a szoftver telepítéstől, akkor ez lehet az egyik legjobb Photoshop alternatíva.

Áttekintés: A GIMP egy ingyenes, nyílt forráskódú képszerkesztő platform. A program professzionális minőségű funkciók tárházát kínálja, így valódi riválisa lehet az Adobe Photoshop képességeinek. A különleges montázs funkciói lehetővé teszik a felhasználó számára a nyers fotók és képek művészi alkotássá finomítását. A funkciók között van zajcsökkentés, képkivágás, automatikus képjavító eszköztár, színbeállítás eszköztár, színintenzitás beállítás, testre szabható ecsetek és még sok más funkció.

A GIMP a haladó felhasználók számára is tartogat számos funkciót: filterek, Bézier görbék, rétegmaszkok és animációs csomag. Az is kiemelendő, hogy a program támogatja az előtelepített vagy letölthető bővítményeket. Összességében a szoftver olyan színvonalú, hogy számolni kell vele a legjobb, ingyenes képszerkesztő alkalmazások között és ideális csomag olyan fotósoknak, akik szeretik ellenőrzés alatt tartani a szerkesztő felületüket.

Előnyök: Évek óta használom a GIMP-et a szakmai és egyéb képszerkesztő munkáimhoz is. Ezalatt rájöttem, hogy az eszközök, filterek és egyéb beállítások hatalmas tárházát foglalja magában. Ezek a beállítások lehetővé tesznek különböző, akár komplex képszerkesztést kifogástalan eredménnyel. 

Tapasztalataim alapján nem cserélném le Photoshop vagy más hasonló szoftverekre. Nem beszélve arról, hogy ez egy többplatformos, nyílt forráskódú szoftver. Néhány jellemző, amit én a legjobban szeretek a többplatformos GIMP-ben: elérhető Linuxra, Windowsra, Macre, hordozható, nyílt forráskódú szoftver, testre szabható felhasználói kezelőfelület, kiválasztó és manipuláló eszközök (mint az ”Egységes Transzformáció” eszköz), valós idejű szerkesztés. A professzionális eredményeken kívül, GIMP nemrégiben jelentős fejlődést mutatott az felhasználói kezelőfelületen, ami még egyszerűbbé és megnyerőbbé tette a használatát.

Hátrányok:

 • Kis létszámú fejlesztői csapat, alacsony költségvetéssel: ennek eredményeképpen a fejlesztés lassan történik, annak ellenére is, hogy a fejlesztőknek jó elképzeléseik és ütemtervük van. 
 • A Photoshopéhoz hasonló, nem destruktív filterek és effektek hiánya 
 • Néhány vektor művelet hiánya (csak bitképpel működik)
 • Bár számos leírás és oktatóanyag áll rendelkezésre, a legtöbb oktatóanyag és kézikönyv kizárólag a Photoshopra vonatkozik, így a legtöbb esetben ugyanazokat a technikákat lehet reprodukálni és adaptálni. Ez olyan extra energiát igényel, amibe néhány felhasználó nem szeretne befektetni.
 • Az a tény, hogy a GIMP nem olyan széleskörűen használt, mint a Photoshop probléma lehet abban az esetben, ha másokkal kell együttműködni. Annak ellenére is, hogy a GIMP meg tud nyitni és tárolni eredeti Photoshop fájlokat, bár azt hozzá kell tenni, hogy néhány filter és effekt elveszhet így.

Melyik fényképszerkesztő megfelelő a számodra?

Mindenkinek más és más elvárásai vannak egy fényképszerkesztővel kapcsolatban. Van aki egy a weboldal tervezéséhez, míg mások saját fényképeik szerkesztéséhez használják. Mivel mindegyik elérhető ingyenesen is, ezért a legjobb, ha kipróbálod mindet és amelyik legjobban tetszik, azt használod majd hosszútávon.

Tetszett a cikk? Ne maradj le az újdonságokról!

Iratkozz fel és havonta egyszer küldünk egy összefoglaló e-mailt!