Menü

A 15 legjobb online képszerkesztő amire szükséged lehet

2019. január 16. | 24001 |

Ha professzionális képszerkesztésről, manipulálásról, effektekről van szó, akkor elsőre mindenkinek a Photoshop jut az eszébe. A Photoshoppal csak három apró gond van: drága, erőforrás igényes és nehéz megtanulni.

Az utóbbi években számos olyan Photoshop rivális képszerkesztő jelent meg a weben, amelyek tudásban felveszik a versenyt az előddel, de ami óriási előnyük: ingyenesek és könnyen kezelhetőek. Egy nagy részük ráadásul online fut, így telepítést sem igényel.

Mivel a webdesign munkáink során folyamatosan képekkel dolgozunk, ezért az elmúlt években szinte az összes komolyabb képszerkesztő programot kipróbáltuk.

Olyanokat teszteltünk, amelyek egyrészt ingyenesek, másrészt gyakorlatilag mindent tudnak, amit korábban a Photoshopban megszokhattunk, csak sokkal egyszerűbb használni őket.

Az alábbi listában bemutatnám a kedvenceinket, amelyekben te sem fogsz csalódni: egyszerűek, könnyen kezelhetők és ingyenesek.

1. GIMP

GIMP online képszerkesztő felülete

Az elsőszámú ingyenes képszerkesztő egyértelműen a GIMP. Funkcionalitását tekintve ez a rendszer áll legközelebb a Photoshophoz. Számos professzionális funkcióval rendelkezik melyek lehetőséget kínálnak a képek finomhangolására, és használatával lehetőség nyílik eredeti műalkotások létrehozására is.

Amit megtehetsz a Photshopban, szinte biztos hogy megteheted a GIMP – ben is. Képes kezelni a Photoshop pluginjait ami miatt szinte végtelen funkcióbővítési lehetőséget kínál a használói számára. 

Kinek ajánljuk: Tapasztalt felhasználóknak, akik a Photoshophoz hasonló funkcionalitást keresnek, ingyenesen.

2. Photoscape X

A Photoscape X online képszerkesztő weboldala

Ez az ingyenes alkalmazás segítséget nyújt a fénykép archívumok kezelésében és szerkesztésében. Szűrők és effektek sokaságát tartalmazza és lehetőséget kínál a tömeges képszerkesztésre is, azonban kezelőfelülete viszonylag puritán. Amiben a legerősebb, az a fényképszerkesztés, mivel az amatőr felhasználók is képesek a segítségével professzionális megjelenésű fényképeket készíteni. Praktikus funkciója például az analógnak tűnő fényképek létrehozása, és a adatbázisában több mint 240 darab keret található, valamint 1.000 hirdetési sablon, melyet kedvünkre használhatunk.

Erőssége: Tömeges vízjelek létrehozása és fényképarchívumok kezelése

3. Pixlr

A Pixlr online szerkesztő működés közben

Gyorsan szeretnél változtatni fényképeiden, azonban nincs képszerkesztői tapasztalatod? Egy gyors és inygenes regisztrációt követően elérhetővé válik számodra a Pixlr számtalan funkciója.

Ez a fényképszerkesztő elérhető mind asztali számítógéped böngészőjéből, mind az okostelefonodról is. A Pixlr legjobb tulajdonsága, hogy könnyen elsajátítható a kezelése, mivel számtalan oktatóanyagot tartalmaz, melyek lépésről-lépésre végigvezetnek a képszerkesztő használatában. Ráadásul tartalmaz egy vektorgrafikai szerkesztőt és néhány ingyenes grafikát, melyeket hirdetéseidben is felhasználhatsz.

Habár az alkalmazás ingyenes, a legjobb és legfejlettebb funkciói már a fizetős szolgáltatásának a részei. Ennek ellenére ez az egyik legnépszerűbb fényképszerkesztő okostelefonokra.

Kinek ajánljuk: Kezdőknek, akik egyszerű és gyors képszerkesztőt akarnak használni

4. Fotor

A Fotor képszerkesztő működési felülete munka közben

A Fotor ingyenes képszerkesztő legfőbb erőssége a könnyen átlátható és használható kezelési felülete. Összehasonlítva más felhőalapú fényképszerkesztőkkel, a Fotor teljesítménye egyedülálló: nem használja a számítógépünk erőforrásait ezáltal akadozásmentesen és gyorsan dolgozik, értékes időt takarítva meg a használói számára.

Számtalan intelligens szűrőt és effektet tartalmaz, valamint fejlett kollázskészítő eszközzel is rendelkezik, és kezeli a RAW fájlokat is! Korlátozottan, de lehetővé teszik névjegykártyák, közösségi média képek, bannerek és plakátok tervezését is, melyek mind hasznos eszközök lehetnek marketingesek és bloggerek számára.

Nem tartalmaz professzionális szűrőket és ecseteket mint a többi képszerkesztő a listánkon, azonban tökéletesen alkalmas általános fotószerkesztésre, és a sebessége egyedülálló.

Kinek ajánljuk: Kezdőknek, közösségi média használóknak és online marketingeseknek.

5. Befunky

A Befunky képszerkesztő online felülete illetve weboldala

A Befunky egy letisztult kezelőfelületű és kiemelkedő teljesítményű eszköz. Használatával egyszerűen javíthatjuk a képminőség és hozhatunk létre különböző kollázsokat. Hasonlóan a Fotorhoz, számtalan lehetőséget kínál poszterek, brossúrák, képeslapok és PowerPoint diák létrehozásához.

Amennyiben a cél közösségi médiák posztjainak, nyomtatható elemeknek, vagy egy mutatós PowerPoint diának a létrehozása, a Befunky az egyik legjobb választás. Habár nem rendelkezik széleskörű funkcionalitással, ha gyorsan egyszerű hirdetéseket szeretnél létrehozni, a Befunky a legjobb választás.

Kinek ajánljuk: Bloggereknek és közösségi médiában tevékenykedőknek

6. PicMonkey 

A PicMonkey online képszerkesztő program barátságos felülete

A PicMonkey erőssége a listán szereplő többi eszközhöz képest, a könnyű használhatósága. Felhasználói felülete annyira barátságos, logikus és egyértelmű, hogy egy 10 éves gyerek is szinte azonnal használni tudja. Kollázskészítő felülete a legjobb, ami ebben a listában szerepel. 

Számtalan hasznos sablont tartalmaz melyek segítségedre lesznek a munkafolyamatok felgyorsításában, valamint fejlécek és különféle bannerek létrehozásában. Hátránya, hogy egyszerre csak egy fájlt képes kezelni.

A PicMonkey rengeteg funkciója elérhető az ingyenes verziójában, azonban a legjobb sablonok a fizetős verziójában válnak elérhetővé.

Kinek ajánljuk: Webdizájnereknek és bloggereknek

7. Google Fényképek

A Google Fényképek (régebben Picasa) lehetőséget kínál a fényképeid rendszerezésére és szerkesztésére. Erőssége elsősorban a rendszerező képessége, és a legfőbb képszerkesztési funkciók is rendelkezésre állnak, mint a méretezés, vágás, vörösszem javítás, automatikus kontraszt és színkorrekció.

Segítségével készíthetsz animációkat, különböző effektek, keretek és szűrők állnak rendelkezésre, valamint használatával lehetőség nyílik interaktív történetek elmesélésére is.

A Google Fényképeket bármilyen eszközről elérheted a Google Fiókodon keresztül, és egy kattintással megoszthatod tartalmaidat a számtalan közösségi médiában.

Kinek ajánljuk: Hobbi fényképészeknek

8. Photoshop Express

A Photoshop Express képszerkesztő online weboldala

A Photoshop Express egy kiváló és rendkívül jól megtervezett böngészőalapú fotószerkesztő, ami szinte minden olyan funkciót tartalmaz, melyet egy képszerkesztőtől elvárunk.

Egy gyors regisztrációt követően minden funkciója azonnal elérhetővé válik. Nincs szükség különböző pluginokra abban az esetben, ha telepítve van az Adobe Flash a számítógépünkre. A szerkesztés megkezdéséhez egyszerűen be kell húzni a kívánt fényképet a böngészőbe.

Hátránya, hogy jelenleg csak a JPG/JPEG fájlokat támogatja, és nem áll rendelkezésünkre közvetlenül közösségi médiákban való megosztási lehetőség.

Kinek ajánljuk: Azoknak akik a lehető leggyorsabban szeretnék a képeiket szerkeszteni

9. iPiccy

Az iPiccy weboldala

Letisztul és logikus felülettel rendelkezik, ezért használhatóságban az egyik legjobb rendelkezésre álló eszköz. Kitűnő választás azoknak a felhasználóknak, akik ingyenes és gyorsan elsajátítható fényképszerkesztőt keresnek. Számos egykattintásos szerkesztési lehetőséget kínál, melyek segítségével minimális tudással, gyorsan elvégezheted a kívánt változtatásokat fényképeiden.

Olyan fejlettebb funkciók is rendelkezésre állnak mint a görbebeállítások, háttér törlése és klónozási lehetőségek. Ezért egyaránt megfelel egy amatőr és egy profi kívánalmainak is.

Az iPiccy jelenleg JPEG és PNG fájlokat kezel és csak Facebook megosztási lehetőség áll rendelkezésre, azonban a tömeges képszerkesztési lehetőség ellensúlyozza ezeket a korlátait.

Kinek ajánljuk: Kezdő és haladó felhasználóknak, akik fejlett képszerkesztési funkciókat is használnak

10. Canva

Canva online képszerkesztő program működési felülete

Egy egyszerű és fantasztikus eszköz, melyet mindennemű előzetes grafikai képzettség nélkül tudunk használni. Mindemellett rengeteg oktatóvideó áll a rendelkezésünkre, hogy a legtöbbet kihozzuk grafikáinkból.

  • Lehetőség van a már meglévő arculati elemeinket és betűtípusainkat feltölteni, és azokkal dolgozni
  • Elérhető táblagépen és okostelefonon is, ezáltal szinte azonnal tudjuk használni elkészült grafikáinkat, a közösségi média felületeken
  • Rengeteg kép áll ingyenesen a rendelkezésünkre
  • A teljesség igénye nélkül, néhány a rendelkezésre álló sablonok közül: meghívók, szórólapok, plakátok, bannerek, önéletrajzok, bizonyítványok, infó grafikák, könyvborítók, CD borítók, névjegykártyák, levélpapír, képeslapok, háttérképek, kollázsok, ajándékutalványok, magazin címlapok

A lehetőségeink szinte végtelenek, és a sablonoknak köszönhetően pillanatok alatt el is készülhetünk a kívánt grafikával.

Kinek ajánljuk: Mindekinek

11. Ribbet

A Ribbet erőssége a könnyű használhatóságában rejlik. Még a kevés tapasztalattal rendelkező felhasználók is gyorsan megbarátkoznak kezelőfelületével és elsajátíthatják a kezelését. Kiváló kollázskészítő funkcióval rendelkezik és számos matricát valamint betűtípust hozzáadhatunk fényképünkhöz.

Képeinket ingyenesen tárolhatjuk a saját felhőszolgáltatásában, ezáltal képeink mindig a rendelkezésünkre fognak állni.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a fejlettebb funkciók használatához elő kell fizetni a Prémium szolgáltatásra. Ennek ellenére az ingyenes verzióban is elérhető az átlagfelhasználó számára legfontosabb funkciók.

Kinek ajánljuk: Alkalmi és profi felhasználóknak

12. Photo Editor by Aviary

Képfeltöltés az Photo Editor by Aviary felületére

Ez az ingyenes fényképszerkesztő kizárólag iPhone – t használók számára elérhető, azonban funkcionalitása és számtalan szerkesztési lehetősége miatt felkerült a listánkra. Több fényképkorrekciós lehetőséget tartalma, és felveszi a versenyt a legtöbb csak fizetőse formában elérhető telefonos alkalmazással. Rengeteg kreatív szűrőt tartalmaz, melyekkel feldobhatod például az Instagramra szánt fényképeidet

Kinek ajánljuk: iPhone – t használó mobil fényképészeknek

13. Inkscape

Az Inkscape képszerkesztő felülete

Az Inkscape egy ingyenesen letölthető és használható fényképszerkesztő szoftver, melynek segítségével alakzatokat hozhatunk létre és adhatunk hozzá meglévő fényképeinkhez, valamint megváltoztathatjuk fotóink színét és bármilyen szöveggel kiegészíthetjük azokat.

Kinek ajánljuk: Kezdő képszerkesztőknek

14. Pablo By Buffer

Pablo By Buffer képszerkesztő program

Amennyiben semmilyen elképzelésed nincs azzal kapcsolatban, hogy mit is kéne megosztanod a közösségi média felületeiden, számodra a Pablo a legjobb választás! Rendelkezik böngésző bővítménnyel, ezért ha megtetszik egy kép böngészés közben, egy gombnyomással el is mentheted a könyvtáradba. Több mint 50.000 szabad felhasználható kép áll rendelkezésre, és az elkészült grafikáidat azonnal megoszthatod, vagy akár ütemezheted a szintén ingyenes Buffer segítségével

Kinek ajánljuk: Online marketingeseknek

15. Venngage

A Venngage képszerkesztő képességeinek bemutatása

Ez egy infó grafika készítő eszköz, mely lehetővé teszi a teljesen kezdő számára is, az összetett infó grafikák létrehozását. Hasonlóan a Canva-hoz, itt is rendelkezésünkre állnak sablonok, és az egyszerű fogd és vidd (drag and drop) funkciónak köszönhetően, a kezdők is nagyon gyorsan tudnak vele dolgozni. 

Lehetőségünk van az elkészült grafikánkat, közvetlenül az általunk választott közösségi médián megosztani.

Kinek ajánljuk: Marketingeseknek

15+1. Snapseed

Snapseed képszerkesztő mobilra

A Snapseed a Google saját fejlesztésű, professzionális fotószerkesztő alkalmazása.

Legfontosabb funkciói:

  • 29 eszközt és szűrőt tartalmaz, többek között: Korrekció, Ecset, Struktúra, HDR, Átalakítás
  • A  programmal JPG- és DNG-fájlok is megnyithatók.
  • Elmentheted a személyes stílusokat, és később más fotókon is alkalmazhatod őket.
  • Szelektív szűrőecset.
  • A precíz finomvezérlőkkel minden stílus pontosan konfigurálható.

Melyik fényképszerkesztő megfelelő a számodra?

Mindenkinek más és más elvárásai vannak egy fényképszerkesztővel kapcsolatban. Van aki egy a weboldal tervezéséhez, míg mások saját fényképeik szerkesztéséhez használják. Mivel mindegyik elérhető ingyenesen is, ezért a legjobb, ha kipróbálod mindet és amelyik legjobban tetszik, azt használod majd hosszútávon.

Tetszett a cikk? Ne maradj le az újdonságokról!

Iratkozz fel és havonta egyszer küldünk egy összefoglaló e-mailt!