Menü

Usernet Blog

9 érv a mobilra optimalizált weboldal mellett


Már van egy kitűnő szolgáltatásod, terméked és annak egy csinos és informatív weboldala? Ha megnyitod a laptopod böngészőjében, biztosan nagyon meggyőző látvány fogadja a potenciális vevőidet – de vajon a mobiljukon böngészve is hasonlóan jó benyomást kelt bennük a kezdőoldalad? Most kilenc pontban tárjuk fel előtted a mobilra optimalizált weboldal előnyeit.

1. Mert a mobil mindig elérhető és nélkülözhetetlen

Talán meghökkentő, de tény: ma már az asztali számítógép helyett a táblagép és az okostelefon hódít. Te is biztosan bosszankodsz, ha otthon felejted a mobilod, szinte biztos lehetsz benne, hogy a jövőbeli vásárlóid sem válnak meg tőle egykönnyen. Ami igaz, az igaz: a mobil a nap huszonnégy órájában hűséges társunk, így nem csoda, ha ma már a Google-keresések egynegyede is telefonokon zajlik. Az okostelefonok ma a leghatékonyabb kommunikációs csatornának számítanak, eladási mutatóik már ebben a pillanatban jóval meghaladják a számítógépekét.

2. Mert mobilról mások a vevőid, mint a PC monitora előtt

A netező emberek kilencven százaléka váltogatja, milyen eszközzel tevékenykedik a neten: hol a monitora, hol a telefonja képernyője van a szemei előtt. Mégis, másra használja a kettőt: míg az asztali gép előtt akár hosszabb blogok olvasására is szán időt, addig a mobilján épp ellenkezőleg! Gyors, könnyen hozzáférhető és érthető információt akar.

A céged weboldala bizonyára sok információt tartalmaz a szolgáltatásokról, de vajon elég egyszerűen és problémamentesen megtalálja a vevőd azt, amit keres? Ne feledd: minél kevesebbet kell várakoznia az oldalad betöltésére, annál több ideje marad a böngészésre és vásárlásra. Spórolj a vásárlóid idejével, így nagyobb az esély, hogy legközelebb is a Te oldaladon nézelődnek.

3. Mert okostelefonon pötyögve szívesebben vásárolunk

A kis kütyükön szívesebben keresünk, és ez alól az árak sem kivételek! Felmérések szerint, akik a telefonjukat használják netezésre, több pénzt költenek: a felhasználók nyolcvan százalékának saját bevallása szerint mobilon keresztül sokkal meggondolatlanabbul és gyorsabban vásárolnak, mint máskor. Borzasztóan fontos adat! Minél megnyerőbb a céged „mobilos” arca, annál többen választják majd a jövőben is a Te szolgáltatásaidat, termékeidet.

4. Mert a kezelhetetlen weboldal elijeszti a látogatóit

Figyelem, kész tények, még ha fájnak is: ha az oldalad nem tölt be három másodperc alatt, a felhasználók majdnem hatvan százaléka elnavigál róla.

A mobilos vásárlások egyharmada azért hiúsul meg, mert az adott webshop nem mobilra optimalizált. Mit is jelent ez? Ha a weboldalad nehezen olvasható, mobilon kivehetetlen betűtípusokat vonultat fel, vagy túl sokat kell zoomolni az információért, máris nehézséget állítasz a vevőd elé. A flash és egyéb kiegészítők alkalmazásáról nem is beszélve, hiszen ezek szinte garantálják, hogy a felhasználó hosszabb-rövidebb várakozás után feladja a próbálkozást. Ezért nagyon fontos, hogy a weboldalad mobilbarát legyen, azaz mobilra optimalizált: könnyen, gyorsan fellelhető kulcsfontosságú információk, egyszerű, letisztult felület és design. Ezt szeretik a vásárlóid, ha telefonról neteznek.

5. A jó híredre gondoltál már?

Bizony, a mobilra optimalizált weboldal nem csak a vevőidnek kedvez: a jó híredet viszik a felhasználók, és szinte magától is elterjed, mennyire pozitív, trendi, naprakész és elérhető a szolgáltatásod.

Tudtad, hogy a mobilosoknak majdnem hatvan százaléka nem ajánlana egy szolgáltatást, csak azért, mert rossz weboldala van? Negyven százalékuk ráadásul el is navigál, egyenesen a konkurencia oldalára, és ott tájékozódik az árakról és az őt érdeklő információkról. A céges imázsodhoz elengedhetetlen tehát, hogy a weboldalad az okostelefonokon és tableteken is jól jelenjen meg. Tűnj ki a többiek közül, és járj élen a fejlődésben ezen a téren is!

6. A mobilra optimalizált weboldal új eszközöket ad!

Valódi előnyt kovácsolhatsz magadnak, ha telefonokon is használható a weboldalad. Hallottál már az okostelefonok praktikus eszközéről, a QR kódokról, a hely alapú keresésről és a click-to-call funkcióról? A térképekről és egyéb finomságokról már nem is beszélve! Az elérhetőség, praktikusság és a sebesség lehet az az eszköz a kezedben, amivel megkönnyíted a látogatóid dolgát, és szinte kézen fogva vezeted őket a megoldáshoz – sok esetben a vásárláshoz.

7. Előkelőbb helyezés a Google-ban

Talán már meg sem lep, de a mobilos keresések egyre növekvő aránya a találati listákon való helyezésedet is jelentősen befolyásolja. Egy igazi kitörési pont lehet, ha a weboldalad mobilos böngészőben is olvasható és kereshető. Arról nem is beszélve, hogy a látogatók nagy eséllyel vissza is térnek majd az oldaladra, ha már egyszer pozitív élménnyel távoztak. A Google is más szemmel néz majd rád, így garantált az előkelő hely.

8. Mobilra optimalizált weboldal kontra mobil alkalmazások

A különböző mobilos app-ok őrülete már bizonyára téged is elért, és joggal merülhet fel benned a kérdés: ugyan mi szükség mobilbarát weboldalra, ha ma már mindenki alkalmazásokat fejleszt? Igaz, ami igaz, gyakran a kettő kitűnően kiegészíti egymást, ám az első és kihagyhatatlan lépés a profitod növelése felé az, ha a weboldaladat mobilra optimalizálod.

A telefon böngészőjét leggyakrabban keresésre, vásárlásra és szórakozásra használjuk, míg az alkalmazásokat inkább a közösségi oldalak és játékok elérésére terveznek. A már meglévő weboldalad mobilra optimalizálása sokkal kevesebb költséggel jár, mint egy app fejlesztése, egyszerűbb a kezelése és fenntartása, valamint könnyen szinkronizálható az asztali és a mobilos változat.

Végül, de nem utolsó sorban, a mobilbarát oldalak bármilyen telefon- és böngészőfajtával hozzáférhetők, minden platformon megjeleníthetők, és ellentétben az app-okkal, nem kell semmit letölteni és telepíteni ahhoz, hogy a látogatód megkapja a keresett információt.

9. Tekintsd befektetésnek

A mobilra optimalizált weboldal tipikus esete annak a terméknek, amire ugyan költened kell, de sokkal több profitod származik belőle hosszú távon. Weboldalad látogatói szívesen és egyre gyakrabban térnek majd vissza hozzád, asztali számítógépről, tabletről vagy okostelefonról. A mobil adta lehetőségeket kihasználva, a nap minden percében kapcsolatban állhatsz a jövőbeli vásárlóiddal, ügyfeleiddel, akikben így nagyon pozitív kép alakul ki rólad és a cégedről.

Le kell mondanod a mutatós flash-intróról? Csak a mobilos verzión! Mégis, ez a veszteség hosszú távon nyereséget jelent, hiszen a felhasználók akadálymentesen hozzáférhetnek az információhoz, és a „kisebb ellenállás esetét” te is ismered: arra mennek, amerre könnyebb út vezet. Egy mobilra optimalizált weboldallal a leendő vásárlóidat segíted. Megéri, nem?

A mobilra optimalizált weboldalak ma már abszolút elvárások. Ha te sem szereted a végeláthatatlan zoomolást, olvashatatlan menüket és félrenyomásokat, akkor ne tedd ki saját ügyfeleidet ugyanilyen rossz tapasztalatoknak. Válts, alakíttasd át weboldalad, szűntesd meg a legkisebb akadályokat is a vásárlóid előtt! Meglátod, csak nyerhetsz vele.

Ha szeretnél egy profitól tanácsot vagy segítséget kérni, kattints ide és lépj velünk kapcsolatba a mobilra optimalizált weboldalért!

 KERESŐ

OK

LEGFRISSEBB

SEO kontra SEM. Mi a különbség köztük?

SEO kontra SEM. Mi a különbség köztük?

A keresőmarketing (Search Engine Marketing) és a keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization) talán a két leggyakrabban használt ...


Mi alapján rangsorolja weboldalamat a Google? A legfontosabb keresőoptimalizálási (SEO) tényezők

Mi alapján rangsorolja weboldalamat a Google? A legfontosabb keresőoptimalizálási (SEO) tényezők

Eheti cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb keresőoptimalizálási tényezőket, melyeket a Usernet Kft szakemberei is nap mint nap ...


Hogyan növelhetem az aktivitást Facebook oldalamon? 13 tipp az aktívabb és elkötelezettebb követőkért

Hogyan növelhetem az aktivitást Facebook oldalamon? 13 tipp az aktívabb és elkötelezettebb követőkért

Napjainkban a legtöbb felhasználó a Google-t és a Facebook-ot tekinti legfőbb információforrásának. Eheti cikkünkben bemutatunk 13 ...


Közösségi marketing felületek vállalkozásoknak

Közösségi marketing felületek vállalkozásoknak

A közösségi médiában való jelenlét a mai világban kulcsfontosságú eleme egy vállalkozásnak. Nem csak azért, mert egyszerre akár ...


Miért szükségszerű weboldalad mobileszközre optimalizálni?

Miért szükségszerű weboldalad mobileszközre optimalizálni?

Azt már régen tudjuk, hogy világunk egyre jobban gyorsul. Több információ áll rendelkezésünkre mint valaha és információéhségünk is ...


Reszponzív weboldal készítés legfontosabb tudnivalók

Reszponzív weboldal készítés legfontosabb tudnivalók

A reszponzív dizájnnál a neve is mutatja, hogy „válaszol” (response) az aktuális felbontásra. Ez annyit tesz, hogy monitorról, ...


Online versenytás elemzés – a 6 fő szempont amire figyelned kell

Online versenytás elemzés – a 6 fő szempont amire figyelned kell

Versenytársaink megismerése az egyik kulcsa saját sikereinknek. Már a versenytársaink honlapjából rengeteg információt tudhatunk meg ...


A 9 legjobb hőtérképes honlapelemző eszköz

A 9 legjobb hőtérképes honlapelemző eszköz

A marketing egyik állandó kérdése, hogy pontosan mit promotáljunk, mire kíváncsi az ügyfél, mi vonzza az embereket? Ennek kiderítésére ...